Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αποθέωση Bloomberg για την ελληνική οικονομία!

Bloomberg
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Δημοσίευμα του Bloomberg επαινεί την ελληνική οικονομία για τους ρυθμούς ανάπτυξης και μιλά για την έξοδο από τα μνημόνια.

«Η ελληνική οικονομία σημείωσε ανάπτυξη για τρίτο συνεχές τρίμηνο, πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια. Γεγονός που συνιστά θεμέλιο για τις προσπάθειες της χώρας να εξέλθει από το πρόγραμμα στήριξης». Αυτό μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Έπαινος Bloomberg με… αριθμούς

Το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,3% από τον Σεπτέμβριο, μετά από αύξηση 0,8% το προηγούμενο τρίμηνο. Η αύξηση σε ετήσια βάση ήταν 1,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Η ελληνική κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των θεσμών συμφώνησαν το Σάββατο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Τα χρήματα από την εκταμίευση της επόμενης δόσης θα συμπληρωθούν από εξόδους στις διεθνείς χρηματαγορές τον προσεχή χρόνο. Θα βοηθήσουν την κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα «μαξιλάρι» ρευστότητας. Κι αυτό ενώ προετοιμάζεται για τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος.

Και ενώ για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο η επέκταση της οικονομίας παρέχει κάποια σταθερότητα, η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο καθιστά δυσκολότερη την επίτευξη του στόχου για ανάπτυξη 1.6% σε ετήσια βάση για το 2017. «Για την επίτευξη του στόχου, η ελληνική οικονομία θα πρέπει να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,2% κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Ο στόχος αυτός είναι εξαιρετικά υψηλός. Μια ανάπτυξη κατά το ήμισυ θα ήταν πιθανότερη και θα διαμόρφωνε τον ετήσιο ρυθμό στο 1,4%, πλησιέστερα, αλλά ακόμη υπολειπόμενο του στόχου», δήλωσε ο οικονομολόγος του Bloomberg, Maxime Sbaihi.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις