Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ασφαλιστικό: Προσαρμογή δύο ετών αντί για μειώσεις εισφορών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ουσιαστικά η κυβέρνηση δεν δέχεται να συζητήσει καμία μείωση στην αύξηση των εισφορών. Το νέο Ασφαλιστικό πρέπει να περάσει και κάποιοι πρέπει να ματώσουν.

Ωστόσο μετά τη θύελλα των αντιδράσεων των ελεύθερων επαγγελματιών η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους να χρυσώσει κάπως το χάπι. Να μην είναι τόσο βίαιη η προσαρμογή.

Ο ένας τρόπος διέρρευσε ήδη και αφορά σε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες και για τρία έτη, ενώ ο δεύτερος τρόπος αφορά σε όλους του επαγγελματίες οι οποίοι σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα “Αυγή” θα έχουν μια περίοδο προσαρμογής ανάλογη με εκείνη των αγροτών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η “Αυγή” σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξει μεταβατικό διάστημα αντίστοιχο με αυτό που προβλέπεται για τους αγρότες όσον αφορά την αύξηση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων στο 20% επί του εισοδήματος για την κύρια σύνταξη.

Πάντως από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες δεν υπήρξε σοβαρή εξέλιξη και οι δύο πλευρές συμφώνησαν απλά να … συνεχίσουν τις επαφές.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε