Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αθωωτική απόφαση του Εφετείου για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ!

Αθωωτική απόφαση του Εφετείου για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ!
φωτογραφία: Eurokinissi

Αθωώθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας όλοι οι κατηγορούμενοι για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Εφετείο καταδίκασε μόνο τους εκπροσώπους της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ για έκδοση εικονικών τιμολογίων της εταιρείας και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε, επίσης, όλους τους εμπλεκόμενους και στην υπόθεση για το μη δομημένο ομόλογο των 70 εκατομμυρίων ευρώ που είχε εκδοθεί λίγους μήνες νωρίτερα.

Εφετείο: Η Θέμις άργησε να αποφασίσει 10 χρόνια!

Μετά από 16 μήνες ακροαματικής διαδικασίας οι δικαστές ανακοίνωσαν την ετυμηγορία τους για την υπόθεση που είχε απασχολήσει επί μακρόν την κοινή γνώμη και είχε προκαλέσει τριγμούς στην Κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή το 2008.

Χωρίς να ανακοινωθεί σκεπτικό από έδρας, κηρύχθηκαν αθώοι από τις κακουργηματικές κατηγορίες, μεταξύ άλλων, της απάτης, της απιστίας και της εγκληματικής οργάνωσης οι τότε πρόεδροι των ασφαλιστικών ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΦΕ και οι υπεύθυνοι των εταιρειών JP Morgan, ΝΑΜ και ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.

Οι δύο τελευταίες εταιρείες κατά το κατηγορητήριο, ήταν οι ενδιάμεσοι στην πώληση του δομημένου ομολόγου.

Αθώοι από κάθε κατηγορία κρίθηκαν ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ, Αγάπιος Σημαιοφορίδης, η διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, οι πρώην υπεύθυνοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γερ. Κονιδάρης, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνος Χρηστίδης, ο υπεύθυνος της ΝΑΜ Γιώργος Παπαμαρκάκης, τα στελέχη της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλος και Αβραάμ Σαββίδης, το στέλεχος της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγος.

Πρωτόδικα οι 13 εμπλεκόμενοι είχαν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης από 15 έως 25 χρόνια, ενώ τους είχαν επιβληθεί και χρηματικές ποινές, με μεγαλύτερη αυτή των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ σε εκπρόσωπο εταιρείας.

Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους εκπρόσωπους της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Γιώργο Αποστολίδη, και Θεόδωρο Πρινιωτάκη. Τον Γ. Αποστολίδη για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε βαθμό κακουργήματος και του επέβαλε κάθειρξη 8 ετών, χωρίς αναστολή με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο Θ. Πρινιωτάκης καταδικάστηκε για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε βαθμό πλημμελήματος. Του επιβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ποινή φυλάκισης 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 8 ευρώ η μέρα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις