Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Αυξήσεις – φωτιά σε ρεύμα και νερό θέλει το ΔΝΤ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η διαπραγμάτευση δεν τελείωσε, ούτε και το ΔΝΤ βρέθηκε στο περιθώριο μετά τις διαρροές των διαλόγων. Το αντίθετο το Ταμείο είναι εδώ και συνεχίζει όπως φαίνεται να βάζει όρους και μέτρα δυσβάσταχτα.

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης αναμένεται να πέσει ξανά το θέμα του ΦΠΑ που για το ΔΝΤ δεν έχει ολοκληρωθεί. Παρά τις αυξήσεις του καλοκαιριού και τη μεταγωγή μιας σειράς προϊόντων από τον ΦΠΑ 13% στο 23% αλλά και την κατάργηση των εκπτώσεων σε πολλά νησιά, το Ταμείο δεν πιστεύει ότι ο κύκλος ολοκληρώθηκε.

Οι απώλειες απ’ το γεγονός ότι δεν αυξήθηκε ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αλλά και το γεγονός ότι το ΔΝΤ δεν πιστεύει ότι θα αποδώσουν οι φόροι στα τυχερά παιχνίδια και το κρασί φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το θέμα της αύξησης ΦΠΑ σε ευρείας κατανάλωσης προϊόντα και υπηρεσίες που ως τώρα είχαν μείνει εκτός, με πρώτο στόχο το ρεύμα και το νερό.

Ποτέ θα εφαρμοστεί το μέτρο; Προς το παρόν άγνωστο, ωστόσο όλα δείχνουν πως εάν τελικά ισχύσει τότε θα ενταχθεί στο πακέτο μέτρων που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον Ιανουάριο του 2018.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε