Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Αυτές είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

Αυτές είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

Οι νέες αντικειμενικές αξίες δεν θα φέρουν αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ για τη μεσαία τάξη. Αυτό είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας κάνοντας τις ανακοινώσεις για το τι πρόκειται να αλλάξει από την 1η Ιανουαρίου του 2022. 

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επανέλαβε πως ο ΕΝΦΙΑ του χρόνου θα πληρωθεί σε περισσότερες από έξι δόσεις αλλά δεν θα υπάρξει επιβάρυνση για τη μεσαία τάξη ακόμη κι αν αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες. 

Ο νέος χάρτης των αντικειμενικών αξιών φέρνει 13.808 νέες ζώνες. Οι αντικειμενικές αξίες θα αυξηθούν κυρίως στις περιοχές που θεωρούνται “τουριστικά φιλέτα” αλλά και σε περιοχές των νοτίων προαστίων με έντονη οικοδομική δραστηριότητα, όπως είναι πχ το Ελληνικό.

«Οι όποιες μεταβολές στις αντικειμενικές αξίες, δεν θα σημάνουν αυτομάτως αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι «έτσι δεν θα προκύψουν επιβαρύνσεις για τη μεσαία τάξη και τους ιδιοκτήτες ακινήτων» αλλά «θα επιβαρυνθούν κατοικίες σε περιοχές της χώρας, όπου υποφορολογούνταν».

Με τον νέο χάρτη των αντικειμενικών αξιών, η κάλυψη του πληθυσμού διευρύνεται από το 85% στο 98%. 

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε ειδική αναφορά στη Μύκονο, όταν αναφέρθηκε σε περιοχές που υποφορολογούνταν, τονίζοντας πως εκεί υπάρχει ζώνη όπου η υποκειμενική αξία αυξάνεται πάνω από 200%. Και ενώ στα τουριστικά φιλέτα και τις περιοχές με αγοραστικό ενδιαφέρον και έντονη οικοδομική δραστηριότητα οι αντικειμενικές θα αυξηθούν, σε άλλες περιοχές στην περιφέρεια και τα ηπειρωτικά, θα μειωθούν. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις