Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αυτό είναι το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την “μεταμνημονιακή” εποχή

Αυτό είναι το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την “μεταμνημονιακή” εποχή

Την “επόμενη ημέρα” των μνημονίων περιγράφει επί της ουσίας η κυβέρνηση με το αναπτυξιακό σχέδιο που συνέταξε, και στο οποίο “δείχνει” τα βήματα που θα γίνουν από τον Αύγουστο του 2018 και μετά.

Το σχέδιο έχει την ονομασία “Ελλάδα: Μια στρατηγική ανάπτυξης για το μέλλον” και περιλαμβάνει τις προτάσεις της κυβέρνησης… για τα πάντα.

Σε ένα κείμενο 106 σελίδων, η κυβέρνηση παρουσιάζει την μακροοικονομική πολιτικής της, μια πολιτική που όπως έχει διακηρύξει πολλάκις δεν θα περιλαμβάνει τα “λάθη του παρελθόντος”, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς πως τα όσα μέτρα έχουν περάσει, είναι εδώ για να μείνουν.

Στο σχέδιο περιλαμβάνονται προτάσεις για την βιωσιμότητα της ανάπτυξης, τις θέσεις εργασίας και την ενίσχυση των επενδύσεων. “Χώρο” βρίσκουν και οι υποδομές και τα δίκτυα αλλά και η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων, με την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων να είναι δεδομένη.

Στην ατζέντα της “στρατηγικής ανάπτυξης” περιλαμβάνεται και η υγεία, η εκπαίδευση και η κοινωνική πρόνοια ενώ προβλέπεται και η ίδρυση της αναπτυξιακής τράπεζας.

Δείτε εδώ αναλυτικά το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις