Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Αυτόματες κατασχέσεις στις καταθέσεις για οφειλές στην Εφορία

Αυτόματες κατασχέσεις στις καταθέσεις για οφειλές στην Εφορία

Μετά από απαίτηση της τρόικας το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στο μέτρο της αυτόματης κατάσχεσης στις καταθέσεις για χρέη άνω των 70.000 ευρώ στην Εφορία.

Η έκρηξη στα 82 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, και ιδίως στην Εφορία, βρίσκεται πίσω από τη νέα απαίτηση των δανειστών που σύμφωνα με την Ημερησία θα εφαρμόσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών.
Το σχέδιο προβλέπει ούτε λίγο ούτε πολύ την αυτόματη κατάσχεση στις τραπεζικές καταθέσεις φορλογουμένων για οφειλές άνω των 70.00 ευρώ προς την Εφορία.

Ο αντίλογος σε αυτό το πολύ αυστηρό μέτρο είναι από τις τράπεζες, γιατί πιστεύουν πως έτσι θα καταρρεύσει η προσπάθεια ενίσχυσης της ρευστότητας στις επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα στέλνει λίστα στις τράπεζες με τα ΑΦΜ όσων ξεπερνούν το όριο των οφειλών, οι τράπεζες θα δεσμεύουν τα ποσά μέσα σε καθορισμένη ημερομηνία και θα τα επιστρέφουν στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου στη συνέχεια οι φορολογικές αρχές να προχωρούν σε κατασχέσεις.

Πηγή Ημερησία

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε