Οικονομία

Bloomberg: Πίσω στο 2015 η Ελλάδα

Δεν είναι μόνο το σημερινό eurogroup που θα αποτελέσει παρελθόν χωρίς καμία ουσιαστική εξέλιξη για την Ελλάδα. Πολλά είναι τα στοιχεία που δείχνουν ότι χάνεται για τη χώρα μας και η προθεσμία του Απριλίου.

Κάπως έτσι το πρακτορείο Bloomberg “βλέπει” επανάληψη των δραματικών γεγονότων του 2015, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης που συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες, θα επαναδιατυπώσουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει ακόμη συμμορφωθεί με τους όρους του προγράμματος.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, ενδεχόμενη αποτυχία να επιλυθεί η πρόσφατη αντιπαράθεση πριν από το καλοκαίρι, θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Ελλάδα ίσως να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις πληρωμές ομολόγων που λήγουν μέχρι τα μέσα Ιουλίου.
Επίσης τονίζει ότι η αβεβαιότητα έχει επηρεάσει την οικονομική δραστηριότητα, αυξάνοντας τον κίνδυνο ότι μπορεί να χρειαστεί επιπλέον διάσωση.
Μάλιστα, επισημαίνει ότι η ανεργία αυξήθηκε στο τελευταίο τρίμηνο του 2016, η οικονομία συρρικνώθηκε απροσδόκητα και ξεκίνησε εκ νέου η εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες.
Ο Ν. Οικονομίδης, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Stern στη Νέα Υόρκη, τόνισε πως “η ελληνική ανάκαμψη για άλλη μία φορά καθυστερεί σημαντικά λόγω πολιτικής. Ο Α. Τσίπρας θα υποχωρήσει κάποια στιγμή, το ερώτημα είναι πότε”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Το αναμενόμενο πάγωμα των επιτοκίων αυξάνει το κόστος δανεισμού
Η κίνηση αυτή αντανακλά μια μετατόπιση στο κλίμα της αγοράς, με τα συμβόλαια ανταλλαγής επιτοκίων που συνδέονται με τη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο να υποδηλώνουν πλέον περίπου ισόποσες πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων
iStock
Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση απορρίπτει προτάσεις για φόρο πλούτου για τον προϋπολογισμό
Η κυβέρνηση αντιτάχθηκε στις προτάσεις, λέγοντας ότι η Γαλλία δεν έχει ποτέ φορολογήσει επιχειρηματικά περιουσιακά στοιχεία και ότι τα μέτρα πιθανότατα θα καταργηθούν από το συνταγματικό δικαστήριο
Alexis Sciard
ΔΥΠΑ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ συνεργάζονται για τη στήριξη των νέων – Δωρεάν Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων για σπουδαστές
Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (31.10.25), στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας Πειραιά, με σκοπό την ενημέρωση και τη διάθεση των πρώτων καρτών στους σπουδαστές
ΔΥΠΑ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ συνεργάζονται για τη στήριξη των νέων – Δωρεάν Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων για σπουδαστές
Πιερρακάκης: Η μεγαλύτερη φοροαπαλλαγή της μεταπολίτευσης – Τι προβλέπει η νέα φορολογική μεταρρύθμιση
Το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση είναι ένα καλά μελετημένο σχέδιο παρεμβάσεων που ενισχύει τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και τη δικαιοσύνη, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ
Κυριάκος Πιερρακάκης