Οικονομία

Brexit: Δώστε χρήμα στο… λαό! 250 δισ. από την Τράπεζα της Αγγλίας

Έτοιμη να ρίξει στη βρετανική αγορά 250 δισεκατομμύρια στερλίνες για να μην υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας μετά το Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα είναι η Τράπεζα της Αγγλίας. Στόχος να διασφαλιστεί η λειτουργία των αγορών και να κατευναστεί το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στις χρηματαγορές μετά την απόφαση για αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Τράπεζα είναι έτοιμη να αναλάβει δράση για να διασφαλίσει τη νομισματική και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας, τη στιγμή που η βρετανική λίρα καταρρέει μετά την απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την ευρωπαϊκή οικογένεια.

“Η Τράπεζα της Αγγλίας θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα” αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της για να εγγυηθεί τη νομισματική και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Βρετανίας”, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζοντας ότι έχει ήδη εργαστεί εκτενώς καταρτίζοντας εφεδρικά μέτρα. Η Τράπεζα θα εργαστεί στενά με το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών και τις άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες, σημειώνεται.

Δηλώσεις για την ετοιμότητα της Τράπεζας της Αγγλίας έκανε νωρίτερα, λίγο μετά το διάγγελμα παραίτησης του Ντέιβιντ Κάμερον, ο κεντρικός τραπεζίτης Μαρκ Κάρνεϊ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Όφελος 714 εκατ. ευρώ για καταναλωτές και οικονομία από τις παρεμβάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Ελλάδα
Μελέτη της Κομισιόν έδειξε τα οφέλη από την εφαρμογή του δικαίου του ανταγωνισμού, με τις παρεμβάσεις των αρχών της ΕΕ να αποφέρουν έως 29,7 δισ. ευρώ ετησίως
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού