Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Creta Farms: Η κρίσιμη Τετάρτη και οι δυνατοί «μνηστήρες»

Creta Farms

Κρίσιμη, η αυριανή μέρα για την κρητική αλλαντοβιομηχανία Creta Farms, καθώς θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, η αίτηση που υπέβαλαν οι πιστώτριες τράπεζες, για άμεση αλλαγή της διοίκησης, ζητώντας να τοποθετηθεί προσωρινή «υπηρεσιακή» διοίκηση, που θα αναλάβει το ρόλο εύρεσης νέου επενδυτή.

Οι πιστώτριες τράπεζες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, επειδή οι αδελφοί Κωνσταντίνος και Εμμανουήλ Δομαζάκης, αρνούνται να λήξουν την ενδοοικογενειακή τους κόντρα, που ξέσπασε πριν από αρκετούς μήνες και να παραχωρήσουν τα «ηνία» της εταιρείας, παρόλο που τυπικά, οι μετοχές δεν τους ανήκουν.

Η τοποθέτηση προσωρινής διοίκησης καθίσταται αναγκαία, καθώς θα αναλάβει να φέρει εις πέρας την υπαγωγή της εταιρείας στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα (άρθρα 106δ – 106β) και τη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή στη συνέχεια, ενώ εξίσου, σημαντικός είναι ο ρόλος που θα αναλάβει για να επαναφέρει την παραγωγική διαδικασία στους κανονικούς της ρυθμούς.

Απέναντι στα γεγονότα στέκονται τουλάχιστον πέντε όμιλοι από Ελλάδα και εξωτερικοί, που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην κρητική αλλαντοβιομηχανία. Αν και τυπικά, τα ονόματα δεν έχουν ανακοινωθεί, ωστόσο, στους «μνηστήρες» περιλαμβάνονται:

Ο όμιλος επιχειρήσεων του Θεόδωρου Δουζόγλου, (που μαζί με το Πεντελικόν στο Κεφαλάρι, έχει αποκτήσει έξι ξενοδοχεία σε Αθήνα, Πειραιά και Μύκονο), η Chipita του Σπ. Θεοδωρόπουλου, (στον όμιλο του οποίου ανήκει και η αλλαντοβιομηχανία Νίκας), η ρωσικών συμφερόντων Strategic Initiatives Foods (στον έλεγχο της οποίας βρίσκεται η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη), το αμερικάνικο fund HIG Capital (που στην Ελλάδα έχει δώσει το παρόν, με την απόκτηση της Μαΐλλης και με την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος για το νοσοκομείο Υγεία) και η Impala Investment του Δημήτρη Βιτζηλαίου που, μεταξύ άλλων ελέγχει τη Λακωνική Τροφίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες θα επιδιώξουν, η διαδικασία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών από τους επενδυτές, να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο δεν αποκλείεται να δοθεί και κάποια παράταση.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις