Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

ΔΕΗ: Σε ανοδική τροχιά ο κύκλος εργασιών

ΔΕΗ: Σε ανοδική τροχιά ο κύκλος εργασιών

Σε ανοδική τροχιά κινείται η ΔΕΗ,  καθώς, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών  αποτελεσμάτων  2019, η επιχείρηση αναφέρει, ότι άμεσο αντίκτυπο είχαν η αλλαγή διοίκησης και η προσήλωση στο νέο πλάνο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο ενημερωτικό της σημείωμα, από το δ΄ τρίμηνο 2019 η εικόνα της ΔΕΗ έχει αρχίσει να αντιστρέφεται, καθώς είναι το πρώτο τρίμηνο το οποίο ενσωματώνει πλήρως την θετική επίπτωση των μέτρων που ελήφθησαν, με το EBITDA σε επαναλαμβανόμενη βάση να διαμορφώνεται σε 236,8 εκατ. ευρώ έναντι 44,7 εκατ. ευρώ το δ΄ τρίμηνο του 2018, ενώ σε επίπεδο αποτελεσμάτων προ φόρων σε προσαρμοσμένη βάση, καταγράφηκαν κέρδη 26,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 131,6 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Το 2019. ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 4% και τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) για το σύνολο του ομίλου ενισχύθηκαν στα 333,6 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Γιώργος Στάσσης δήλωσε ότι «το πρώτο εξάμηνο του 2019 ήταν μια από τις πιο δύσκολες περιόδους στην ιστορία της ΔΕΗ. Η εταιρεία είχε φτάσει στο χείλος της καταστροφής με σοβαρά ερωτήματα για την επιβίωσή της. Τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2019 σηματοδοτούν την αντιστροφή της πτωτικής πορείας της λειτουργικής κερδοφορίας του ομίλου».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις