Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Deutsche Welle για Eurogroup: Στόχος η πολιτική συμφωνία για αξιολόγηση και χρέος

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μπαράζ επαφών και διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών, θα ακολουθήσει μετά το αυριανό EuroWorking Group και για μία εβδομάδα μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου.

Όπω αναφέρει το ρεπορτάζ της Deutsche Welle, παράλληλες συζητήσεις θα γίνονται και μεταξύ των Ευρωπαίων, αλλά και των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ για το θέμα του χρέους.

Στόχος είναι στο κρίσιμο Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία τόσο για το κλείσιμο της αξιολόγησης όσο και για το χρέος, η οποία θα μπορούσε στη συνέχεια να ολοκληρωθεί μέσα στο Δεκέμβριο, ενδεχομένως σε μια έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης.

Αναφορικά με το χρέος, όλοι συμφωνούν στη λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων, εκεί που εστιάζονται οι διαφωνίες είναι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ για να μπει στο πρόγραμμα. Ο Διεθνής Οργανισμός ζητάει πιο δραστικά μέτρα ελάφρυνσης θεωρώντας ότι με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του χρέους.

Το βέβαιο είναι, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες, πως στο τραπέζι της συνεδρίασης της 5ης Δεκεμβρίου θα βρεθούν προς συζήτηση και μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε