Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Διαρροές για συμφωνία σε 24 ώρες και έκτακτο Euro Working Group

Διαρροές για συμφωνία σε 24 ώρες και έκτακτο Euro Working Group

Στην τελική ευθεία για μια συμφωνία βρίσκονται, σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, όμως ακόμα δεν έχουν κλείσει ούτε τα κόκκινα δάνεια, ούτε ο ΦΠΑ, ούτε η ρύθμιση των 100 δόσεων.

Αισιοδοξία υπάρχει από την κυβέρνηση για συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών μέχρι το Σάββατο, που θα ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ, με έκτακτο Euro Working Group ακόμα και την Κυριακή.

Χθες υπήρξε τρίωρη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών, ενώ νέες επαφές έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα, όπως και για το Σάββατο.

Όμως η κυβερνητική αισιοδοξία θα έπρεπε να είναι πιο συγκρατημένη αφού τα βασικότερα ζητήματα δεν έχουν ακόμα συμφωνηθεί. Και αυτά δεν είναι άλλα από τα κόκκινα δάνεια, την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, τις τιμές των γενόσημων φαρμάκων και τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε