Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Διεθνείς αγορές: Κέρδη για 7η συνεχή εβδομάδα στην Νέα Υόρκη – Μικρές μεταβολές σε αγορές εμπορευμάτων και μετοχών

Διεθνείς αγορές: Κέρδη για 7η συνεχή εβδομάδα στην Νέα Υόρκη – Μικρές μεταβολές σε αγορές εμπορευμάτων και μετοχών

Με χαμηλές ταχύτητες κινήθηκαν σήμερα τόσο τα χρηματιστήρια, όσο και τα εμπορεύματα και οι όποιες μεταβολές και μικρές ήταν και η τάση δεν μπορεί κανείς να την χαρακτηρίσει σαφή.

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones παρουσίασε άνοδο 0,15% και έκλεισε στις 37.305,16 μονάδες. Ο S & P 500 κατέγραψε οριακή πτώση 0,01%, στις 4.719,19 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,35%, κλείνοντας στις 14.813,92 μονάδες.

Το πλέον αξιοσημείωτο είναι ότι ο Dow Jones έκανε ρεκόρ για 3η διαδοχική ημέρα, ενώ όλοι οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν την έβδομη διαδοχική θετική εβδομάδα. Ο Dow Jones είχε εβδομαδιαία κέρδη 2,9%, ο S & P 500 ενισχύθηκε 2,5% και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 2,8%.

Σε ό,τι αφορά τα δεκαετή ομόλογα, η απόδοση καταγράφει μικρή ενίσχυση, παραμένοντας όμως στα χαμηλά επίπεδα κάτω του 4% και συγκεκριμένα στο 3,931%.

Οι δηλώσεις του Τζον Γουίλιαμς, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, ο οποίος ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι της Fed δεν έχουν ακόμη θέσει προς συζήτηση πιθανή μείωση των επιτοκίων, ήταν η αιτία που φρέναρε την διάθεση των επενδυτών να ωθήσουν μετοχές και εμπορεύματα σε πιο υψηλά επίπεδα. Ο ίδιος χαρακτήρισε μάλιστα την συζήτηση αυτή χαρακτηρίσθηκε από τον ίδιον ως πρόωρη.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα ο δείκτης τιμών καταναλωτή που ανακοινώθηκε διαμορφώθηκε σε χαμηλά επίπεδα τον Νοέμβριο και συγκεκριμένα στο 3,1%.

Στην αγορά εμπορευμάτων ο χρυσός σημείωσε πτώση από τα υψηλά που έγραψε νωρίς το πρωί και χθες και υποχώρησε στα 2.033 δολάρια η ουγγιά με απώλειες 0,58%. Μικρά κέρδη και για τους 2 τύπους πετρελαίου με το Brent να βρίσκεται στα 76,79 δολάρια το βαρέλι έχοντας άνοδο 0,23% και το αμερικανικό αργό με οριακή άνοδο διαμορφώθηκε στα 71,63 δολάρια το βαρέλι.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις