Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

Αργεντινή: «Απόβαση» ξένων τραπεζών στο Μπουένος Άιρες μετά τον κοινοβουλευτικό «πάγο» στα μέτρα Μιλέι

Αργεντινή: «Απόβαση» ξένων τραπεζών στο Μπουένος Άιρες μετά τον κοινοβουλευτικό «πάγο» στα μέτρα Μιλέι
Φωτογραφία: Reuters

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street πρόκειται να επισκεφθούν την Αργεντινή, την ώρα που ο Χαβιέρ Μίλεϊ προσπαθεί να συνέλθει από μια τεράστια ήττα στο Κογκρέσο (λόγω του ότι δεν πέρασε το νομοσχέδιο μεταρρυθμίσεων του στη βάση του οποίου είχε καταφέρει μία πρώτη συμφωνία «διάσωσης» με το ΔΝΤ στα μέσα του περασμένου μήνα), σύμφωνα με το Bloomberg.

Εκπρόσωποι της Goldman Sachs Group και της Barclays (σ.σ. τράπεζες) θα επισκεφθούν την Αργεντινή από την ερχόμενη Δευτέρα (12.02.24) όπως σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Η διευθύνουσα σύμβουλος της Citigroup, Τζέιν Φρέιζερ, αναμένεται επίσης να βρεθεί στο Μπουένος Άιρες την επόμενη εβδομάδα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Όλες οι παραπάνω τράπεζες αναμένεται να συναντηθούν με κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων από το γραφείο του Μιλέι, το υπουργείο Οικονομίας και την κεντρική τράπεζα.

Οι επισκέψεις έρχονται μόλις λίγες ημέρες αφότου το πακέτο μεταρρυθμίσεων σήμα κατατεθέν του Προέδρου Μιλέι έμεινε στάσιμο στο Κογκρέσο λόγω έλλειψης υποστήριξης, την Τετάρτη (7.2.2024) η Goldman Sachs συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των πελατών της και του Φεντερίκο Στουρτσενέγκερ, ενός από τους κορυφαίους συμβούλους του Μιλέι, όπου μίλησε για τις καθυστερήσεις που σχετίζονται με το λεγόμενο πακέτο omnibus, σύμφωνα με άτομο που έχει άμεση γνώση της κλήσης.

Το νομοθετικό πισωγύρισμα έβαλε  φρένο στο ράλι που παρατηρήθηκε στα κρατικά ομόλογα της Αργεντινής, από τότε που ο Μιλέι εξελέγη τον Νοέμβριο (2023), υποσχόμενος ριζικές αλλαγές για να ανασύρει την οικονομία από το χείλος της έκτης ύφεσης σε μια δεκαετία.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις