Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Γερμανία: Πιο ήπια η μείωση των εξαγωγικών προσδοκιών το Φεβρουάριο

Γερμανία: Πιο ήπια η μείωση των εξαγωγικών προσδοκιών το Φεβρουάριο

 

Συνεχίζει τη μείωση του –αν και με βραδύτερο ρυθμό – ο δείκτης των επιχειρηματικών προσδοκιών για τις εξαγωγές στη Γερμανία (Ifo).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ifo, τι κλίμα στη γερμανική εξαγωγική βιομηχανία έχει βελτιωθεί ελαφρώς, καθώς ανήλθε στο -7,0 μονάδες τον Φεβρουάριο από -8,5 μονάδες τον Ιανουάριο του 2024. «Η γερμανική εξαγωγική βιομηχανία επί του παρόντος ελάχιστα επωφελείται από τις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις», λέει ο Klaus Wohlrabe, επικεφαλής των ερευνών Ifo. «Υπάρχει ακόμα μεγάλο περιθώριο βελτίωσης».

Μόνο λίγοι τομείς συνεχίζουν να αναμένουν αύξηση των εξαγωγών. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι παραγωγοί τροφίμων, οι παραγωγοί ποτών και οι παραγωγοί γυαλιού και κεραμικών. Στον τομέα των ηλεκτρονικών, οι εξαγωγικές προσδοκίες έχουν αυξηθεί.

Εδώ, οι θετικές και οι αρνητικές προοπτικές εξισώνονται επί του παρόντος σχεδόν. Στον τομέα της μηχανολογίας, ωστόσο, οι προσδοκίες μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2020. Η αδυναμία των εξαγωγών συνεχίζεται και στους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Το ίδιο ισχύει και για τον τομέα των μετάλλων.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις