Διεθνή

Γερμανία: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2023 οι αποδόσεις των 30ετών ομολόγων

Η απόδοση των 30ετών ομολόγων της Γερμανίας αυξήθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 3,25%, προσθέτοντας στην άνοδο του τελευταίου μήνα

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2023 σκαρφάλωσαν οι αποδόσεις των 30ετών ομολόγων της Γερμανίας, καθώς οι ανησυχίες για τους δασμούς και τις πρόσθετες κρατικές δαπάνες οδήγησαν τους επενδυτές στην πώληση μακροπρόθεσμου χρέους.

Συγκεκριμένα, η απόδοση των 30ετών ομολόγων της Γερμανίας αυξήθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 3,25%, προσθέτοντας στην άνοδο του τελευταίου μήνα. Μια κίνηση πάνω από το 3,263% θα οδηγούσε το επιτόκιο στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα ομόλογα μακράς διάρκειας σε όλο τον κόσμο ήταν ευάλωτα φέτος και τα 30ετή ομόλογα της Ιαπωνίας σημείωσαν επίσης πτώση τη Δευτέρα. Η τελευταία κίνηση στην Ευρώπη ήρθε καθώς οι αγορές αντέδρασαν στην ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή εισφοράς 30% σε αγαθά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ενόψει της πώλησης ομολόγων της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου χρέους που λήγει το 2054, αργότερα εντός της ημέρας.

Η ευρύτερη ώθηση προς τα πάνω των γερμανικών αποδόσεων οφείλεται στο γεγονός ότι οι επενδυτές ζητούν ένα αυξανόμενο ασφάλιστρο για τη χρηματοδότηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για δαπάνες μεγάλης κλίμακας.

Οι Γερμανοί νομοθέτες ψήφισαν ένα πακέτο δαπανών ορόσημο τον Μάρτιο, ξεκλειδώνοντας εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση χρέους για την άμυνα και τις υποδομές. Τον περασμένο μήνα, η οικονομική υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι θα δανειστεί περίπου το ένα πέμπτο περισσότερο από το προγραμματισμένο τους επόμενους μήνες για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της αύξησης των δαπανών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Σε απότομη ύφεση σπρώχνουν την ευρωπαϊκή οικονομία οι δασμοί Τραμπ ύψους 30% κατά της ΕΕ – Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα
Κάθε επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ελλάδα -ελέω δασμών Τραμπ - θα φέρει υστέρηση των φορολογικών εσόδων, την ίδια ώρα που οι Βρυξέλλες απαιτούν αύξηση τους για χάρη του 5% του ΝΑΤΟ
REUTERS