Η Ελβετία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να επιταχύνουν τις εμπορικές τους συνομιλίες και είναι αποφασισμένες να καταλήξουν γρήγορα σε συμφωνία, δήλωσε σήμερα η Ελβετή Πρόεδρος Κάριν Κέλερ Σούτερ.
Η Ελβετή πρόεδρος έκανε την δήλωση αυτή κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Σκοτ Μπέσεντ και τον επικεφαλής διαπραγματευτή για το εμπόριο Τζέιμισον Γκριρ στη Γενεύη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σε σχέση με τις συνομιλίες των δύο υπερδυνάμεων, ακολούθως, ο Ελβετός υπουργός Οικονομίας Γκι Παρμελέν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχει μια πιθανότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα να συμφωνήσουν σε μια προσωρινή αναστολή των δασμών κατά τη διάρκεια των εμπορικών τους διαπραγματεύσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Γενεύη.
«Θα μπορούσαμε να φανταστούμε τα πάντα, θα μπορούσαμε να φανταστούμε μια αμοιβαία αναστολή των τελωνειακών δασμών κατά τη διάρκεια των συνομιλιών. Αυτό εξαρτάται από τις (δύο) πλευρές», δήλωσε αναφέροντας ένα υποθετικό αποτέλεσμα των συνομιλιών.