Διεθνή

Κίνα: Κατά 16,2% αυξήθηκαν οι επενδύσεις στο εξωτερικό την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2024

Σταθερή αύξηση των επενδύσεων της στο εξωτερικό κατέγραψε η Κίνα για το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2024, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, οι μη οικονομικές άμεσες επενδύσεις της Κίνας στο εξωτερικό (ODI) σημείωσαν ετήσια αύξηση 16,2% στα 83,55 δισ. δολάρια (75,10 δισ. ευρώ) στο ίδιο επτάμηνο, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

Ωστόσο, το ποσοστό της αύξησης ήταν μικρότερο από την αύξηση του 16,6% που είχε καταγραφεί στο πρώτο εξάμηνο του 2024.

Την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2024, η συνεργασία στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομικής και εμπορικής πρωτοβουλίας που προωθεί το Πεκίνο, Μία ΖώνηΈνας Δρόμος (BRI) ενισχύθηκε, καθώς οι επενδύσεις ODI στις χώρες της BRI κατέγραψαν ετήσια αύξηση 7,7% στα 17,94 δισ. δολάρια (16,13 δισ. ευρώ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ – Ινδονησία: Κλείδωσε η συμφωνία για τους τελωνειακούς δασμούς
Ο ΥΠΟΙΚ της Ινδονησίας ανακοίνωσε πως οι δυο κυβερνήσεις κατέληξαν στις λεπτομέρειες διμερούς συμφωνίας έπειτα από συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με τον αμερικανό αντιπρόσωπο για το εμπόριο, Τζέιμισον Γκριρ
iStock
Γαλλία: Αμφιβολίες για το έλλειμμα καθώς καθυστερεί ο προϋπολογισμός του 2026
Ο Λεκορνί δήλωσε ότι λυπάται που ορισμένοι βουλευτές δεν είχαν τη βούληση να καταλήξουν σε συμφωνία και ανέφερε ότι «Το Κοινοβούλιο δεν θα μπορέσει να ψηφίσει προϋπολογισμό για τη Γαλλία πριν από το τέλος του έτους»
Euro banknotes and coins in front of the national flag of France