Διεθνή

Κίνα προς ΗΠΑ: Σταματήστε να μας συνδέετε με το ζήτημα της Διώρυγας του Παναμά

Όλοι γνωρίζουν ποιος θέλει να ελέγξει τη Διώρυγα του Παναμά, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας

Να σταματήσουν να διαδίδουν φήμες οι ΗΠΑ, συνδέοντας την Κίνα με το ζήτημα της Διώρυγας του Παναμά για να δικαιολογήσουν τον δικό τους έλεγχο της διώρυγας, δήλωσε σήμερα (9.4.2025) εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Λιν Τζιαν, έκανε τα σχόλια αυτά, απαντώντας σε σχόλια του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, Πιτ Χέγκσεθ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον Παναμά, σύμφωνα με το Xinhua. Ο Χέγκσεθ φέρεται να δήλωσε ότι η Κίνα έχει πραγματοποιήσει κατασκοπευτικές δραστηριότητες στον Παναμά, ελέγχοντας βασικές υποδομές στην περιοχή της Διώρυγας, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια, την ευημερία και την κυριαρχία του Παναμά και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Λιν εξέφρασε την αποφασιστική αντίθεσή του στις κακόβουλες επιθέσεις κατά της Κίνας από ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ, οι οποίες, όπως είπε, έχουν δυσφημίσει και υπονομεύσει τη συνεργασία Κίνας-Παναμά, εκθέτοντας για άλλη μια φορά τις Ηνωμένες Πολιτείες ως χώρα-τραμπούκο.

«Όλοι γνωρίζουν ποιος θέλει να ελέγξει τη Διώρυγα του Παναμά», είπε, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να κοιτάξουν στον καθρέφτη για να δουν ποιος απειλεί την κυριαρχία, την ασφάλεια και τα αναπτυξιακά συμφέροντα άλλων χωρών.

«Ο συμβιβασμός και οι παραχωρήσεις δεν θα εξασφαλίσουν ποτέ την κυριαρχία ή τον σεβασμό- θα τροφοδοτήσουν μόνο την αλαζονεία των νταήδων», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Τι θα ακολουθήσει για τις ΗΠΑ και την Κίνα στο τέλος των διαπραγματεύσεων χωρίς εμπορική συμφωνία
Κίνα - ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι είναι ανοιχτές στην παράταση των διαπραγματεύσεων πέραν της προθεσμίας της 12ης Αυγούστου και στην αποφυγή της αύξησης των δασμών στα προ της Γενεύης επίπεδα
Σημαίες της Κίνας και των ΗΠΑ
Ο Τραμπ επιβάλλει σαρωτικούς παγκόσμιους δασμούς με ελάχιστο συντελεστή 10%, σε ισχύ από την 7η Αυγούστου 2025 – Αναλυτικά οι συντελεστές ανά χώρα
Στο 15,2% ο μέσος συντελεστής από 7ης Αυγούστου 2025 έναντι 13,3% που ήταν την 2α Απριλίου και 2,3% το 2024 - Επταπλάσιοι οι αμερικανικοί δασμοί κατά μέσο όρο
Ο Ντόναλντ Τραμπ 14