Δευτέρα, 15 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Κριστίν Λαγκάρντ: «Καμπανάκια» για γεωπολιτικό χάσμα και εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Κριστίν Λαγκάρντ: «Καμπανάκια» για γεωπολιτικό χάσμα και εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Προειδοποίηση για ένα νέο «γεωπολιτικό χάσμα» εξέπεμψε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, καλώντας τις κυβερνήσεις να σεβαστούν τους διεθνείς εμπορικούς κανόνες, υπογραμμίζοντας τις περιπτώσεις των ΗΠΑ και Κίνας.

Οι επαναλαμβανόμενες αποτυχίες μπορούν να βλάψουν την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε η Λαγκάρντ στην κροατική κρατική τηλεόραση, σύμφωνα με το Bloomberg. Βλέπουμε «ένα γεωπολιτικό χάσμα μεταξύ ορισμένων από τις ανεπτυγμένες χώρες με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένων αναδυόμενων οικονομιών της αγοράς, ιδίως της Κίνας. Πρόκειται για μια μεταμόρφωση του εμπορικού τοπίου που γνωρίζαμε, με όλες τις συνέπειες που συνοδεύουν τον κατακερματισμό του εμπορίου», ανέφερε.

«Έχουμε κανόνες που είναι οι κανόνες του ΠΟΕ και αν όλες οι χώρες μπορούσαν να σεβαστούν τους κανόνες και να αντισταθούν σε τσιμπήματα και στροφές και παραβιάσεις εδώ και εξαιρέσεις εκεί και επιδοτήσεις εδώ, όλα θα ήταν πολύ καλύτερα για την παγκόσμια οικονομία. Ανησυχώ που βλέπουμε όλο και περισσότερες παραβιάσεις των κανόνων», τόνισε.

 

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις