Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

«Παράθυρο» Μπάιντεν για περαιτέρω δασμούς στα κινέζικα προϊόντα

«Παράθυρο» Μπάιντεν για περαιτέρω δασμούς στα κινέζικα προϊόντα

Μια επικείμενη απόφαση για δασμούς στην Κίνα, άφησε να εννοηθεί ο Λευκός Οίκος μετά το χθεσινό τηλεφώνημα (2.4.2024) του προέδρου των ΗΠΑ με τον κινέζο ομόλογο του, Σι Τζιμπινγκ, λέγοντας ότι ο Μπάιντεν έθιξε τις «αθέμιτες εμπορικές πολιτικές και τις οικονομικές πρακτικές της Κίνας που δεν σχετίζονται με την αγορά», σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ακόμα «τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν τη χρήση προηγμένων αμερικανικών τεχνολογιών για την υπονόμευση της εθνικής μας ασφάλειας, χωρίς να περιορίζουν αδικαιολόγητα το εμπόριο και τις επενδύσεις».

Σύμφωνα όμως με τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, η επανεξέταση των δασμών δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των ηγετών.

Παρά την τάση των δύο χωρών να σταθεροποιήσουν τις σχέσεις τους ο Κινέζος πρόεδρος από την πλευρά του εξέφρασε τις ανησυχίες του, καταγγέλλοντας τους «ατελείωτους» αμερικανικούς περιορισμούς και κυρώσεις στον τεχνολογικό τομέα της Κίνας, λέγοντας ότι οι κινήσεις αυτές δημιουργούν κινδύνους αντί να τους μειώνουν.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις