Δευτέρα, 3 Ιουν.
33oC Αθήνα

Δημόσιο: Χάνουν ως και 300 ευρώ χιλιάδες εργαζόμενοι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πολύ δύσκολα θα “ξεπαγώσουν” τα ειδικά μισθολόγια. Όπως όλα δείχνουν οι αυξήσεις θα μείνουν στα χαρτιά καθώς τα ισοδύναμα πολύ δύσκολα θα βρεθούν.

Η κυβερνητική υπόσχεση είναι πως οι μισθοί των Δημοσίων Υπαλλήλων που υπάγονται στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια ( ένστολοι, πανεπιστημιακοί κλπ) θα πάρουν τελικά τις μισθολογικές αυξήσεις ως το 2018, όπως; προέβλεπε το μνημόνιο του 2012.
Η υπόσχεση αυτή όμως κολλάει στις απαιτήσεις των δανειστών και έχει παγώσει προς το παρόν με την κυβέρνηση να λέει ότι για να μην παγώσουν οι μισθοί θα βρεθούν ισοδύναμα ως τις 30 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Τα ισοδύναμα αυτά μεταφράζονται σε περικοπές εκατομμυρίων ευρώ από άλλες δημόσιες δαπάνες, κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Την ίδια στιγμή και σε επικοινωνιακό επίπεδο η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει αυξήσεις σε υπαλλήλους του δημοσίου ενώ θα συζητά περικοπές σε μισθούς και καταργήσεις εργασιακών δικαιωμάτων στον δημόσιο τομέα.

Κάπως έτσι όλα δείχνουν ότι οι αυξήσεις αυτές στους μισθούς δεν θα δοθούν ούτε τη διετία 2017-2018, γεγονός που θα σημάνει απώλεια ως και 300 ευρώ για τους υπαλλήλους που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια.

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε