Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Διπλή παρέμβαση για το φυσικό αέριο – Το πρωί της Παρασκευής οι κυβερνητικές ανακοινώσεις

Διπλή παρέμβαση για το φυσικό αέριο – Το πρωί της Παρασκευής οι κυβερνητικές ανακοινώσεις

Αποκαλυπτήρια  το πρωί της Παρασκευής (11.00)  στο νέο πακέτο ενεργειακής στήριξης των νοικοκυριών, το συνολικό ύψος του οποίου θα ανέλθει στα 500 εκατ. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να περιορίσει τις επιπτώσεις από την τρελή κούρσα των τιμών στην ενέργεια, που προκαλούν ασφυξία στην οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα αύριο το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι για το φυσικό αέριο θα υπάρξει διπλή παρέμβαση. Η μία οριζόντια για το 25% και η άλλη στοχευμένη με εισοδηματικά κριτήρια.

Σύμφωνα λοιπόν με τις υπάρχουσες πληροφορίες θα υπάρξει οριζόντια έκπτωση από την πλευρά της ΔΕΠΑ με στόχο την απορρόφηση του 25% των ανατιμήσεων για το φυσικό αέριο. Από εκεί και πέρα όσοι καλύπτουν τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης θα το λάβουν.

Το επίδομα θέρμανσης αλλάζει ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια με αύξηση της τάξεως του 20%-30% και διπλασιασμό του ποσού της συνολικής επιδότησης από τα 100 στα 200 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά την επιδότηση όλων των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας είτε είναι πελάτες της ΔΕΗ είτε των ιδιωτών παρόχων, με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα η επιδότηση είναι 200 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους μεταφράζεται σε έκπτωση 9 ευρώ ανά 300 Kwh . Το κονδύλι αυξάνεται στα 300 εκατ. ευρώ, αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες και η επιδότηση αυξάνεται στην περιοχή των 14 ευρώ.

Οι επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναμένεται να γίνουν αύριο στις 11 το πρωί της Παρασκευής από τους συναρμόδιους υπουργούς Χρήστο Σταϊκούρα, Κώστα Σκρέκα και Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις