Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

ΔΝΤ: Έκτακτη ενημέρωση για την Ελλάδα – “Αγκάθια” ασφαλιστικό, κόκκινα δάνεια και χρέος

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Μπορεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι θα ταξιδεύει στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες, αλλά όλο το “παιχνίδι” για την Ελλάδα παίζεται στην Ουάσινγκτον όπου γίνεται η εαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ. Ήδη, Πολ Τόμσεν και Ντέλια Βελκουλέσκου ενημέρωσαν εκτάκτως το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου.

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του Ταμείου Πολ Τόμσεν και η επικεφαλής του ΔΝΤ στο κουαρτέτο Ντέλια Βελκουλέσκου ενημέρωσαν το Εκτελεστικό Συμβούλιο για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πολ Τόμσεν ενημέρωσε τα μέλη του ΔΝΤ πως τα “αγκάθια” στις συζητήσεις με την Αθήνα είναι τα “κόκκινα δάνεια” και το ασφαλιστικό. Φέρεται επίσης να τόνισε πως προϋπόθεση για να συμμετάσχει το Ταμείο στο νέο πρόγραμμα είναι να δεσμευτούν οι Ευρωπαίοι για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Όλα αυτά ενώ σήμερα Πέμπτη (14.04.2016) αναχωρεί για την Ουάσινγκτον και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, που θα πάρει μέρος στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και αναμένεται να έχει επαφές τόσο για το κλείσιμο της αξιολόγησης όσο και για το θέμα του χρέους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, ο κ. Τσακαλώτος θα συναντηθεί τόσο με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αλλά και τον Αμερικανό ομόλογό του Τζακ Λιού.

Πηγή: Τα Νέα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε