Οικονομία

ΔΝΤ: Η Ε.Ε πρέπει να δώσει δωρεάν επιδοτήσεις και όχι μόνο δάνεια

Ένα σημαντικό μέρος του πακέτου μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποστήριξη της οικονομικής ανάκαμψης από την πανδημία του κορονοϊού πρέπει να αποτελείται από δωρεάν επιδοτήσεις και όχι από δάνεια, σύμφωνα με κορυφαία οικονομολόγο του ΔΝΤ.

«Διαφορετικά δεν θα προωθηθεί η οικονομική ανάκαμψη», φέρεται να δήλωσε σήμερα στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel η Γκιτά Γκοπίνατ.

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν τον Απρίλιο να δημιουργήσουν ένα έκτακτο ταμείο για να βοηθήσει την 27μελή ένωση να ανακάμψει από την πανδημία, όμως οι τελικές λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Spring Reception ΣΕΛΠΕ: Στο επίκεντρο ο μετασχηματισμός του retail και η επόμενη ημέρα της αγοράς
Το Spring Reception του ΣΕΛΠΕ έφερε κοντά ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του λιανεμπορίου, αναδεικνύοντας τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και τις αλλαγές που διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον του κλάδου
Spring Reception ΣΕΛΠΕ: Στο επίκεντρο ο μετασχηματισμός του retail και η επόμενη ημέρα της αγοράς