Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Δραγασάκης: “Έχουμε πλέον τα εργαλεία να απορροφήσουμε τις αναταράξεις από την κρίση στην Ιταλία και την Ισπανία”

Δραγασάκης: “Έχουμε πλέον τα εργαλεία να απορροφήσουμε τις αναταράξεις από την κρίση στην Ιταλία και την Ισπανία”

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι τώρα πια σε θέση να αποκρούσει τα κύματα που προκαλούν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και ενδεχομένως στην Ισπανία, έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας νωρίτερα το μεσημέρι στη Βουλή.

“Η ελληνική οικονομία έχει πλέον τα μέσα να αντιμετωπίσει τις αναταράξεις που προκαλούν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και ενδεχομένως στην Ισπανία”, διαβεβαίωσε σήμερα ο Γιάννης Δραγασάκης. “Υπάρχουν εξωγενείς εξελίξεις, οι οποίες επηρεάζουν τις αγορές σε πολλές χώρες και στη δική μας” ανέφερε αρχικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, μιλώντας νωρίτερα το μεσημέρι στη Βουλή. Είναι προφανές ότι μία από τις αιτίες αυτών των αναταράξεων είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και ενδεχομένως στην Ισπανία. Θέλω να πω ότι οι εξελίξεις αυτές δεν μας αιφνιδιάζουν ως κυβέρνηση, πρόσθεσε. Από καιρό έχουμε επιστήσει την προσοχή ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, σε ένα διεθνές περιβάλλον αυξανόμενης αβεβαιότητας που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ακριβώς τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει, διότι είναι πολλές οι εστίες της αβεβαιότητας και οι πηγές, συμπλήρωσε. Θέλω να τονίσω ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μία θέση που έχει αρκετά μέσα στη διάθεσή της να αντιμετωπίσει αυτές τις εξελίξεις”, σημείωσε ο κ. Δραγασάκης.

“Είναι θετικό ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και άρα αποκτούμε τη δυνατότητα και την κυριαρχία στις εξελίξεις. Αποκτούμε τη δυνατότητα να σχεδιάζουμε το μέλλον μας εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου. Είναι θετικό το ότι δημιουργούμε ένα δικό μας ταμείο δανεισμού ύστατης ανάγκης ούτως ώστε, ό,τι και αν συμβεί στο μέλλον, να έχουμε ένα όπλο στα χέρια μας πέρα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Είναι θετικό ότι οι τράπεζές μας έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί και πρόσφατα βγήκαν από ένα αυστηρό τεστ και σενάρια δυσμενών εξελίξεων, με επιτυχία. Επίσης, είναι θετικό ότι προχωρούμε έχοντας το δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα, το ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο” εκτίμησε ο κ. Δραγασάκης. Καταλήγοντας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΣ-ΑΝΕΛ επισήμανε ότι: “Βεβαίως, αν οι αναταράξεις αυτές ενταθούν, επεκταθούν, συνεχιστούν, είναι προφανές ότι θα δοκιμαστούν οι αντοχές της κάθε χώρας ξεχωριστά και θα πρέπει η ΕΕ να δει συνολικότερες λύσεις, συνολικότερα μέτρα θωράκισης, στην περίπτωση που οι αναταράξεις παραταθούν ή ενταθούν”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις