Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

ΕΦΚΑ: Μέσα στη μέρα πιστώνονται τα ποσά σε 16.553 “κουτσουρεμένες” συντάξεις

ΕΦΚΑ

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι μέσα στη μέρα πιστώνεται το υπόλοιπο καταβλητέο ποσό που παρουσιάστηκε μειωμένο σε λογαριασμούς μερίδας συνταξιούχων, λόγω τεχνικού προβλήματος στο αρχείο πληρωμών.

Ειδικότερα, όπως διευκρίνισε η διοίκηση του ΕΦΚΑ, το συγκεκριμένο πρόβλημα προέκυψε σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό συντάξεων (16.553 περιπτώσεις επί συνόλου 2.748.004).

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος μίλησε στο Newsit.gr και ανέφερε πως “καταβλήθηκαν 2,6 εκατομμύρια συντάξεις, λόγω ενός λάθους στο λογισμικό σε περίπου 15.000 άτομα καταβλήθηκε μικρότερο ποσό από το κανονικό.

Σε καμία περίπτωση δεν έγινε μείωση συντάξεων και το πρόβλημα θα αποκατασταθεί όσο πιο άμεσα γίνεται, ακόμη και εντός της ημέρας”.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που φαίνεται πως έχει το υπουργείο, τα ποσά είναι μειωμένα πολύ λίγο.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο υπάρχει διαβεβαίωση ότι θα γίνει προσπάθεια άμεσης αποκατάστασης με την καταβολή του ποσού που λείπει στους λογαριασμούς των συνταξιούχων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις