Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες για τις χρεώσεις – Απειλούνται με βαριά πρόστιμα

Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες για τις χρεώσεις – Απειλούνται με βαριά πρόστιμα

“Ντου” της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τέσσερις συστημικές τράπεζες.
Μπήκαν αιφνιδιαστικά στα γραφεία και ζήτησαν από τους υπαλλήλους να μην… αγγίξουν τίποτα.
Στοιχεία για εναρμονισμένη πρακτική σε ό,τι αφορά στις χρεώσεις ψάχνουν οι ελεγκτές της Επιτροπής.
Απειλούνται με βαριά πρόστιμα οι τράπεζες.
Όλο το παρασκήνιο.

Στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπαίνουν οι τράπεζες. Το πρωί της Πέμπτης (07.11.2019) έγινε έφοδος κλιμακίων της Επιτροπής στα κεντρικά γραφεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Alpha Bank, Εθνική, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς). Αν και δεν έχει γίνει γνωστός, επισήμως τουλάχιστον, ο λόγος αυτής της κίνησης, εντούτοις σύμφωνα με πληροφορίες σχετίζεται με τις χρεώσεις που επιβάλλουν οι τράπεζες σε συγκεκριμένες συναλλαγές.

Η έφοδος έγινε αιφνιδιαστικά και ζητήθηκε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από τους υπαλλήλους που βρέθηκαν εκείνη την στιγμή στους συγκεκριμένους χώρους να μην αγγίξουν απολύτως τίποτε και να απομακρυνθούν από τα γραφεία τους.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, μεταξύ άλλων, ζητήθηκαν έγγραφα, ενώ έγινε και αντιγραφή του περιεχομένου σκληρών δίσκων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι τράπεζες παρείχαν άμεσα όλα τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν.

Προ ημερών ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης είχε απειλήσει τις τράπεζες με παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία θα ερευνήσει ενδεχόμενη εναρμονισμένη πρακτική, σε ό,τι αφορά τις χρεώσεις. Να σημειωθεί ότι εφόσον κάτι τέτοιο αποδειχθεί οι τράπεζες θα βρεθούν αντιμέτωπες με πολύ βαριά πρόστιμα.

Σε ότι αφορά το θέμα των χρεώσεων, μετά την συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής των τραπεζών με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, προχώρησαν σε κάποιες περιορισμένες κινήσεις (αναστολή αυξήσεων), οι οποίες προφανώς δεν κρίθηκαν επαρκείς από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις