Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εφορία: Έρχεται το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής – «Στόχος» όσοι χρωστούν μικρά ποσά

Εφορία: Έρχεται το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής – «Στόχος» όσοι χρωστούν μικρά ποσά

Αρχίζει το κυνήγι όσων χρωστούν μικρά ποσά στην εφορία.
Ιδρύεται νέα υπηρεσία για τους μικροοφειλέτες.
Το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής θα αρχίσει να λειτουργεί από την 1η Νοεμβρίου.
Πως θα δρούν οι νέοι… «ράμπο» της εφορίας.

Νέα υπηρεσία από την Εφορία στην μάχη για την αύξηση των δημοσίων εσόδων. Πρόκειται για το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής, το οποίο στελεχώνουν 120 εφοριακοί και θα αρχίσει να λειτουργεί από την 1η Νοεμβρίου, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η ρύθμιση των οφειλών, που το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να λάβει σάρκα και οστά τον επόμενο μήνα.

Αντικείμενο της νέα υπηρεσίας που ιδρύει η εφορία θα είναι η είσπραξη μικρών σχετικά ποσών που έχουν αφήσει ανεξόφλητα οι φορολογούμενοι. Στο τυπικό του πράγματος θα κυνηγά ποσά έως και 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά στην ουσία θα ψάχνει τρόπους να φέρει στο ταμείο όσους οφείλουν έως και 5.000 ευρώ, που αποτελούν και την συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών.

Πιο συγκεκριμένα στο κυνήγι των μικροοφειλετών της Εφορίας ρίχνονται 120 εφοριακοί. Οι υπάλληλοι αυτοί, θα πιάσουν δουλειά στο Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής την νέα ειδική υπηρεσία που στήνει  η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με αποκλειστική αρμοδιότητα την είσπραξη οφειλών προς το Δημόσιο που δεν υπερβαίνουν το 1.500.000 ευρώ. Η υπηρεσία αυτή, θα δρα παράλληλα με τα Ελεγκτικά Κέντρα και τις εφορίες και θα επιβάλλει άμεσα και στοχευμένα κατασχέσεις σε καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία στους φορολογουμένων που χρωστούν φόρους, τέλη και πρόστιμα.

Οι 120 φοροελεγκτές της  ΑΑΔΕ θα επικεντρωθούν στους φορολογούμενους που χρωστούν μικρά ποσά και κυρίως μέχρι 5.000 ευρώ που αποτελούν και την πλειονότητα των οφειλετών του Δημοσίου. Το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής θα αρχίσει να λειτουργεί από την 1ην Νοεμβρίου και θα είναι αρμόδιο για την είσπραξη των οφειλών, οπουδήποτε στην επικράτεια, οφειλετών που υπάγονται σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. της Περιφέρειας Αττικής, παράλληλα με τις κατά τόπους αρμόδιες Δ.Ο.Υ., οι οποίες θα εξακολουθούν να έχουν αρμοδιότητα για την επιδίωξη είσπραξης των οφειλών αρμοδιότητάς τους. Να σημειωθεί ότι για την είσπραξη οφειλών που υπερβαίνουν το 1.500.000 ευρώ αρμόδια είναι η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης.

Οι υπάλληλοι της νέας εισπρακτικής υπηρεσίας θα εγκρίνουν, θα ελέγχουν και θα παρακολουθούν τις ρυθμίσεις στις οποίες έχουν υπαχθεί ή θα ενταχθούν οι οφειλέτες ενώ παράλληλα θα ελέγχουν και θα συντάσσουν εκθέσεις για τον χαρακτηρισμό οφειλών αρμοδιότητας του Κέντρου Είσπραξης Οφειλών Αττικής ως ανεπίδεκτα είσπραξης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις