Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Εγκρίθηκε το δάνειο από τον ESM ύψους 86 δισ. ευρώ

ΦΩΤΟ TWITTER: @VDombrovskis
ΦΩΤΟ TWITTER: @VDombrovskis

Ντομπρόβσκις στο Twitter: “Έπεσαν” οι υπογραφές στον ESM για το δάνειο στην Ελλάδα
– “Οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ευκαιρία να αποκαταστήσουν την οικονομική σταθερότητα”
– Το πρόγραμμα θα καλύπτει την Ελλάδα χρηματοδοτικά για την επόμενη τριετία
– Η πρώτη δόση θα ανέρχεται σε 26 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει δύο υποδόσεις

Εγκρίθηκε και επισήμως το βράδυ της Τετάρτης το νέο τριετές δάνειο της Ελλάδας, συνολικού ύψους 86 δισ. ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ανακοίνωσε πρώτος μέσω Twitter πως έπεσαν οι υπογραφές για το νέο ελληνικό πρόγραμμα.

“Μόλις υπεγράφη το νέο Μνημόνιο Κατανόησης εκ μέρους της Κομισιόν και του Προέδρου, Γιούνκερ”, έγραψε ο κ. Ντομπρόβσκις και συνόδευσε το σχόλιό του με την παρακάτω φωτογραφία.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής, οι ελληνικές αρχές έχουν την ευκαιρία να αποκαταστήσουν την οικονομική σταθερότητα καθώς, “η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι αυτό που μετρά στο τέλος”.

Η πρώτη δόση θα ανέρχεται σε 26 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει δύο υποδόσεις: Η πρώτη υποδόση, ύψους 10 δισ. ευρώ, θα καταστεί διαθέσιμη άμεσα σε ξεχωριστό λογαριασμό του ΕΜΣ, για την ανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανση των ελληνικών τραπεζών.

Η δεύτερη υποδόση των 16 δισ. ευρώ, θα εκταμιευθεί σταδιακά, με την πρώτη εκταμίευση (13 δισ. ευρώ) να προβλέπεται για αύριο 20 Αυγούστου και να ακολουθούν τα υπόλοιπα 3 δισ. ευρώ το φθινόπωρο, εφόσον εφαρμοσθούν τα προαπαιτούμενα που βασίζονται σε μέτρα του νέου προγράμματος και που θα εξειδικευθούν από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε