Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Έκλεισε! Την Παρασκευή η πρώτη συνάντηση Τσακαλώτου με τον Όλαφ Σολτς

Τσακαλώτος
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ορίστηκε η πρώτη συνάντηση του Ευκλέιδη Τσακαλώτου με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΟΙΚ, ο κ. Τσακαλώτος θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του αύριο, Παρασκευή (13.04.2018), στις 10.00 π.μ. (τοπική ώρα), στο Βερολίνο.

Η συνάντηση των δύο υπουργών ήταν αναμενόμενη, ωστόσο δεν είχε γίνει γνωστό αν θα διεξαγόταν πριν ή κατά τη διάρκεια της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον (16-22/04), όπου ο Σολτς θα κάνει “ντεμπούτο” και όλοι αναμένουν τις τοποθετήσεις του για το ελληνικό ζήτημα.

Τριβές στη γερμανική κυβέρνηση λόγω του ελληνικού χρέους

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό ζήτημα και ειδικά το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους και της μετέπειτα εποπτείας της Ελλάδας προκαλεί τριβές στη νέα γερμανική κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει η επίθεση που εξαπέλυσε πριν από μερικές ημέρες το οικονομικό συμβούλιο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Άγκελα Μέρκελ τόσο στον Σοσιαλδημοκράτη υπουργό Οικονομικών Ολαφ Σολτς, όσο και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, το συμβούλιο το οποίο είναι στην ουσία ένας σύνδεσμος 12.000 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων όλων των κλάδων, επανέφερε το θέμα του Grexit υποστηρίζοντας ότι ο μόνος τρόπος για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της η Ελλάδα είναι να υποτιμήσει το νόμισμά της, κάτι που προϋποθέτει έξοδο από το ευρώ.

Είχε προηγηθεί η δημοσίευση από την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt του σχεδίου για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με την επισήμανση, μάλιστα, ότι αυτή τη φορά η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε αλλαγή της στάσης της Γερμανίας, σε σύγκριση με την περίοδο Σόιμπλε. Η ίδια εφημερίδα επανήλθε και με νέο δημοσίευμα, στο οποίο επισημαίνει ότι ο κ. Σολτς «θα πρέπει να πει την αλήθεια στους Γερμανούς, όσον αφορά τη διάσωση της Ελλάδας», η οποία θα κοστίσει στους Γερμανούς φορολογουμένους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις