Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Εκλογές ΗΠΑ – Αποτελέσματα: Τραμπ(ουκίζει) τις αγορές όλου του κόσμου!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ήδη το δολάριο καταγράφει πτώση 3,5% καταγράφει το δολάριο έναντι του γεν, ενώ αναμένεται με το άνοιγμα των χρηματιστηρίων να τρέξει… αίμα.

Πριν καν τα τελικά αποτελέσματα και με τα στοιχεία να δείχνουν ότι εκλέγεται ο Ντόναλντ Τραμπ τα futures των αμερικανικών δεικτών δείχνουν μεγάλη πτώση. Τα futures του Dow Jones δείχνουν απώλειες 750 (3,9%) μονάδων, ενώ το ποσοστό για τον S&P είναι στο 4,4% και για τον Nasdaq στο 5%.

Την ίδια ώρα το δολάριο πέφτει και έναντι του ευρώ κατά  1,8% στα 1,1242 δολάρια και 2% έναντι του ελβετικού φράγκου. 
Και το πέσο διευρύνει τις απώλειές του στο 11%, που αποτελεί την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 20 ετών, ενώ ενισχύεται το γεν, καθώς ο Trump κερδίζει όλο και περισσότερες πολιτείες-κλειδιά.

Την μεγαλύτερη άνοδο από το Brexit καταγράφει ο χρυσός, καθώς οι traders επιστρέφουν στα ασφαλή assets, καθώς ο Trump κερδίζει όλο και περισσότερες πολιτείες, κρίσιμες για την προσπάθειά του να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο χρυσός εκτινάχθηκε πάνω από τα 1.300 δολάρια την ουγγιά. Ο χρυσός άμεσης παράδοσης σημειώνει άνοδο 3,7% στα 1.323 δολάρια την ουγκιά, που αποτελεί την μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακά άνοδο από την ημέρα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για την παραμονή ή όχι στην ΕΕ. 

Επείγουσα σύσκεψη του υπουργείου Οικονομικών, της Υπηρεσίας Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας συγκαλείται στο Τόκιο για να εξετασθεί η κατάσταση των αγορών ενόψει της επερχόμενης νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, τη στιγμή που ο δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο υποχωρεί κατά 6%.
Στο κόκκινο βρίσκεται και το χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου ο δείκτης FTSE υποχωρεί κατά 5%.
 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε