Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Έξοδος της Ελλάδας στις αγορές – Ο “άσσος” του Αλέξη Τσίπρα ενόψει της μάχης των μέτρων στη Βουλή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

– Η επιχείρηση εξόδου της Ελλάδας στις αγορές και ο ρόλος αμερικανικού Οίκου
– “Μάχη” για καλό επιτόκιο και test για την ελληνική οικονομία τον Ιούλιο
– Πως θα “παίξει” το χαρτί της εξόδου η κυβέρνηση στη συζήτηση των μέτρων στη Βουλή

Αλλαγή ατζέντας με κίνηση – έκπληξη που θα αλλάξει τα δεδομένα ετοιμάζει το Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο ενόψει της “μάχης” για τα μέτρα στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr η κυβέρνηση προετοιμάζεται για έξοδο της χώρας στις αγορές, μια κίνηση που πέρα από τον συμβολισμό για την έξοδο απ’ την εξάρτηση από τους δανειστές και τα συνοδευτικά μνημόνια έχει και ουσία καθώς θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα επανόδου της χώρας στον δανεισμό υπό κανονικές συνθήκες.

Οι πληροφορίες του newsit.gr μιλούν για μια δοκιμαστική έξοδο στις αγορές τον ερχόμενο Ιούλιο. Είναι μια περίοδος κατά την οποία λήγει το λεγόμενο “ομόλογο Σαμαρά”, το οποίο αποτέλεσε μια ανάλογη κίνηση της τότε κυβέρνησης.


Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως θα επιχειρηθεί είτε μια νέα έκδοση αυτού του ομολόγου με πιο ευνοϊκούς όρους είτε μια άλλη έκδοση ομολόγου το οποίο θα επιχειρηθεί να έχει επιτόκιο που θα κινηθεί κοντά στο 3,5%.

Μάλιστα λέγεται ότι για την κίνηση αυτή υπάρχει επαφή με αμερικανικό Οίκο ώστε να γίνει ο καλύτερος δυνατός σχεδιασμός.

Το εγχείρημα χαρακτηρίζεται ως ιδιαιτέρως δύσκολο και είναι άγνωστο αν η ελληνική πλευρά θα καταφέρει να πετύχει ένα τόσο χαμηλό επιτόκιο. Ωστόσο υπάρχει μια σχετική αισιοδοξία στο οικονομικό επιτελείο καθώς ήδη στις αγορές τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων βρίσκονται στο επίπεδο του 5,5%.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε