Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

ΕΚΤ: Αποφασιστική παρέμβαση στις αγορές

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προτίθεται να επεμβαίνει αποφασιστικά στις χρηματαγορές, ώστε να μην οξύνεται η κρίση χρέους δήλωσε στο Reuters πηγή της Ευρωζώνης, μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή,  τα στελέχη της ΕΚΤ εξέτασαν πολύ προσεκτικά την παρούσα κατάσταση σε Ιταλία και Ισπανία και έλαβαν παράλληλα υπόψη “την κοινή δήλωση των κυβερνήσεων Γαλλίας- Γερμανίας”, που με έμφαση επανέλαβε ότι “υπάρχει δέσμευση για οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη”.

Νωρίτερα, σε κοινή τους ανακοίνωση Γερμανία και Γαλλία εξέφραζαν “τη δέσμευσή τους να σταθεροποιηθούν οι χρηματαγορές στην Ευρωζώνη”, καθώς και την ευχή τους τα εθνικά κοινοβούλια να εγκρίνουν σύντομα, “έως τα τέλη Σεπτεμβρίου”, τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

Οι δύο ηγέτες χαρακτήριζαν συγχρόνως “σημαντικές” τις κινήσεις που κάνουν οι κυβερνήσεις στην Ιταλία και την Ισπανία, με τον σκοπό να μειώσουν τα δημόσια ελλείμματα, εκφράζοντας την επιθυμία “αυτές να υλοποιηθούν, ταχέως”.

Στο μεταξύ νέα τηλεδιάσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί απο την ομάδα της G7 πριν απο το άνοιγμα των αγορών, προκειμένου να τις καθησυχάσουν σχετικά με την κρίση χρέους, σύμφωνα με ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων.

Διαβάστε επίσης

Καταποντίζονται τα διεθνή χρηματιστήρια – Τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ

Εφιάλτης στην Ελλάδα από τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης – Τετ α τετ Παπανδρέου – υπουργών

Καταποντίζονται τα διεθνή χρηματιστήρια – Οι αγορές δεν περιμένουν τις τηλεδιασκέψεις της G7 και της G20

Έκλεισε λόγω μίνι κραχ το Χρηματιστήριο στο Ισραήλ

Πυρετός συσκέψεων εν μέσω πανικού για ΗΠΑ και ΕΕ

Παγκόσμιος συναγερμός μετά την υποβάθμιση – βόμβα των ΗΠΑ

Έκτακτες διαβουλεύσεις της ΕΚΤ την Κυριακή

Κίνα: Κινδυνεύουμε αγοράζοντας αμερικανικά ομόλογα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε