Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Έκτακτο επίδομα 10.000 ευρώ σε όσους έχασαν δικό τους πρόσωπο από φυσική καταστροφή

Έκτακτο επίδομα 10.000 ευρώ σε όσους έχασαν δικό τους πρόσωπο από φυσική καταστροφή

Με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, αποφασίστηκε να δοθεί έκτακτο επίδομα στις οικογένειες των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ή εξαιτίας φυσικών καταστροφών.

Συγκεκριμένα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, οι συγγενείς πρώτου βαθμού των πολιτών που έχασαν τη ζωή τους στα πλημμυρικά φαινόμενα του Αυγούστου (Εύβοια) και του Σεπτεμβρίου 2020 (Καρδίτσα), καθώς και στον σεισμό του Οκτωβρίου (Σάμος), θα λάβουν 10.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οικονομική ενίσχυση χορηγείται εφάπαξ και ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη τακτική ή έκτακτη οικονομική ενίσχυση ή επίδομα καταβλήθηκε ή καταβάλλεται για τη στήριξη των πληγέντων.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στη Διεύθυνση Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Οι φυσικές καταστροφές, που με πρωτόγνωρη σφοδρότητα έπληξαν φέτος τη χώρα μας, δυστυχώς δεν κόστισαν μόνο περιουσίες, αλλά και ανθρώπινες ζωές. Κάποιοι συνάνθρωποί μας, μεταξύ αυτών ένα βρέφος και δύο νεαρά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειές τους. Προς αυτές τις οικογένειες αποφασίσαμε να καταβάλουμε μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση ως μία ελάχιστη πράξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης», δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις