Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Eλαφρώς πτωτικές τάσεις εμφανίζει το ευρώ έναντι του δολαρίου

Eλαφρώς πτωτικές τάσεις εμφανίζει το ευρώ έναντι του δολαρίου

Έτσι το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,0708 δολ. απο το επιίπεδο των 1,0722 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Οι ενδείξεις για τη δυναμική ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, οι οποίες πληθαίνουν καθημερινά, συντηροούν το θετικό κλίμα για το δολάριο.

Ενδεικτικά χθες ανακοινώθηκε ο δείκτης λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ ο οποίος ξεπέρασε τις τις προσοδοκίες των αναλυτών.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές εκτιμούν πως η επεκτατική δημοσιονομική πολιτική, την οποία φαίνεται να προκρίνει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ.Τράμπ, είναι συμβατή με μία πιο “σφικτή” νομισματική πολιτική, η οποία μεταφράζεται σε υψηλότερα επιτόκια. Βέβαια στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στις ΗΠΑ, αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο ο ρόλος και η στάση που θα τηρήσει η πρόεδρος της Fed (Oμοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα) Janet Yellen.

Στη δευτερογεή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν συναλλαγές 2 εκατ.ευρω οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 7,43% απο 7,42% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,31% να διαμορφωθεί στο 7,12% απο 7,03% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. ‘Ετσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαιν’οταν στο -0,072% απο -0,070%. Στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο -0,132%, από -0,131%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,209%, το τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,310%. Τέλος στο μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,371%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0702 δολ.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε