Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ελληνες μικροεπενδυτές στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής – Πολύ ενθαρρυντικά τα μέχρι τώρα μηνύματα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η Εθνική Τράπεζα θα τα καταφέρει με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Στο συμπέρασμα αυτό συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες και οι ενδείξεις.

Πάντως από την τράπεζα δεν διαρρέει καμία πληροφορία εξαιτίας των αυστηρών διατάξεων που ισχύουν στη Wall Street όπου η μετοχή της Εθνικής είναι εισηγμένη.

Πάντως, οι εξελίξεις διαγράφονται θετικές, χάρη στο δεκαήμερο ταξίδι στο εξωτερικό του διευθύνοντος συμβούλου κ. Λ. Φραγκιαδάκη, όπου είχε επαφές με δεκάδες επενδυτικά κεφάλαια στα οποία παρουσίασε τις προοπτικές και τις ισχυρές θέσεις που έχει η Εθνική.

Τον συνόδευε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Π. Μυλωνάς με τον investor relations της τράπεζας.

Τα στελέχη της τράπεζας διαπίστωσαν ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τόσο από θεσμικούς όσο και από μεμονωμένους επενδυτές.

Επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο, έστω και αθόρυβα, ανέλαβε η Πρόεδρος κ. Λούκα Κατσέλη, η οποία πραγματοποίηση πάρα πολλές επαφές στο εσωτερικό της χώρας αφενός μεν με μετόχους της Εθνικής, αφετέρου δε με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Στο εσωτερικό της Ελλάδας σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Δ. Δημόπουλος ο οποίος στις πολυπληθείς συναντήσεις που είχε με οικονομικούς παράγοντες επισήμανε τις προοπτικές της τράπεζας, καθώς και τη σημασία της για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Πάντως, η ηγεσία της Εθνικής αποφεύγει οποιαδήποτε συζήτηση για τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, σύμφωνα με τις οποίες μεγάλα ονόματα της οικονομίας σκοπεύουν να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Όμως, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν θα συμμετάσχουν μόνο ισχυροί οικονομικοί παράγοντες, αλλά μικροεπενδυτές από το εσωτερικό της χώρας, στους οποίους η τράπεζα σκοπεύει να δώσει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην αύξηση. Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί ότι θα είναι η μόνη από τις συστημικές τράπεζες που θα επιτρέψει στους μικροεπενδυτές να συμμετάσχουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το βιβλίο της Εθνικής αναμένεται να κλείσει την Τρίτη, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν στην αύξηση και οι μέτοχοι από την Ελλάδα.

Τέλος, είναι προφανές ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία του Euroworking Group το οποίο θα συνεδριάσει την Τρίτη για να ανάψει το ¨πράσινο¨ φως για τη χορήγηση των 10 δις. της ανακεφαλαιοποίησης, καθώς και για την απελευθέρωση της δόσης των 2 δις. ευρώ.

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε