Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

“Έλληνες, οι προσπάθειές σας δεν ήταν μάταιες” λέει ο Γιούνκερ

Γιούνκερ
Φωτογραφίες από Twitter / @MargSchinas

Την απόφαση του Eurogroup για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μέσω Twitter.

«Η συμφωνία του Eurogroup ανοίγει το δρόμο για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και ένα νέο κεφάλαιο για τη χώρα. Θα αγωνίζομαι πάντα για να βρίσκεται η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Αποτίω φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για την ανθεκτικότητα και την ευρωπαϊκή προσήλωση του. Οι προσπάθειές τους δεν ήταν μάταιες», έγραψε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Δείτε την ανάρτηση του Γιούνκερ

Click4more: Financial Times: «Ιστορική συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους»

Λίγα λεπτά αργότερα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, δεν παρέλειψε να αποθεώσει τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Τον χαρακτηρίζει “μεγάλο φίλο της ώρας”, κάνοντας ειδική μνεία στον “καθοριστικό του ρόλο”.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ο Μαργαρίτης Σχοινάς: “Από την υπόσχεση για το χρέος τον Νοέμβριο του 2012, ως το κολασμένο πρώτο εξάμηνο του 2015 και την συνεπή και ολόθερμη υποστήριξη του μέχρι σήμερα. Αυτή την σημαντική βραδιά, οι Έλληνες δεν ξεχνάμε τον μεγάλο φίλο της χώρας και τον καθοριστικό του ρόλο“.

Δείτε την ανάρτηση

Ανάρτηση και από Σεντένο

Παράλληλα και ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, αναφέρθηκε στην συμφωνία μέσω Twitter. Συγκεκριμένα τόνισε: “Η Ελλάδα βγαίνει από το τελευταίο της πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας. Το Eurogroup συμφώνησε σε μέτρα ελάφρυνσης του χρέους για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του και η πρόσβαση στις αγορές”.

Δείτε το tweet

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις