Τετάρτη, 19 Ιουν.
30oC Αθήνα

Ελβετία – Βρετανία: Ανακοίνωσαν οικονομική συμφωνία μετά το Brexit

Ελβετία – Βρετανία: Ανακοίνωσαν οικονομική συμφωνία μετά το Brexit
Φωτογραφία-iStock

Η σύναψη μιας οικονομικής συμφωνίας ανάμεσα στην Βρετανίας και την Ελβετία, μετά το Brexit, ανακοινώθηκε στην Βέρνη σήμερα (21.12.2023). Η συμφωνία αυτή θα καταστήσει δυνατή τη διευκόλυνση των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων μεταξύ των δυο χωρών.

Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε παρουσία του Βρετανού υπουργού οικονομικών, Τζέρεμι Χαντ και της Ελβετής ομολόγου του Κάριν Κέλερ-Σούτερ, αναμένεται να επιτρέψει στις βρετανικές επιχειρήσεις «να παρέχουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στην ελβετική αγορά, και αντιστρόφως, πιο εύκολα», όπως διευκρινίζει το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών.

Ο Τζέρεμι Χαντ ανέφερε ότι ελπίζει πως η συμφωνία – ορόσημο με την Ελβετία, που αφορά την αμοιβαία πρόσβαση στην αγορά για τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρίες στις δύο χώρες, μπορεί να χρησιμεύσει ως μοντέλο για παρόμοιες μελλοντικές συμφωνίες με άλλες χώρες.

Ο βρετανός υπουργός οικονομικών, κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στην Ελβετία δήλωσε: «Θα είμαστε ευτυχείς να μιλήσουμε και με άλλες χώρες εάν ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τις συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις