Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Εμμονή Σόιμπλε: Δεν είναι το χρέος το πρόβλημα της Ελλάδας

Εμμονή Σόιμπλε: Δεν είναι το χρέος το πρόβλημα της Ελλάδας

Το είπε την Παρασκευή, το επανέλαβε και τη Δευτέρα. Το λες και λίγο εμμονή αυτό που παθαίνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με την Ελλάδα και το θέμα του χρέους.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δεν κάνει ούτε εκατοστό πίσω από την πάγια θέση του. Επιμένει, ενόψει και των πιθανών συζητήσεων για την ελάφρυνση, πως το χρέος δεν είναι το πρόβλημα της Ελλάδας. Είναι η ανταγωνιστικότητα.

Τις νέες δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μεταδίδει το Reuters. Και οι νέες επισημάνσεις του έρχονται μια μέρα μετά την αποκάλυψη πως έστειλε επιστολή στην Κομισιόν με την οποία “μαλώνει” την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις προτάσεις της σχετικά με την αύξηση δαπανών. Και η επιστολή αυτή δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα μανιφέστο υπέρ της λιτότητας.

Επανέλαβε ότι το αίτημα της Κομισιόν για χαλάρωση της λιτότητας είναι ο λάθος δρόμος.

Ο Σόιμπλε μίλησε και για την ΕΚΤ, ζητώντας να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν η περιστολή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Κάτι που όπως είπε πρέπει να γίνει με προσοχή.

Έκανε λόγο για «ασυνήθιστα επεκτατική νομισματική πολιτική» και τόνισε πως δεν θα κουραστεί να λέει ότι θέλει να ξεκινήσει το συντομότερο η… προσεκτική έξοδος.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε