Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ δράση για την πιστοποίηση της ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ δράση για την πιστοποίηση της ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών επιχειρησιακών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιώργος Ιωαννίδης υπέγραψε την απόφαση για την ένταξη της Πράξης «Υποστήριξη Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) – Νέα Φάση».

Η πράξη αφορά στην υποστήριξη της ΑΔΙΠ για την πιστοποίηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.515.863 ευρώ και η δράση καλύπτει χρονικά το διάστημα από 1-12-2016 μέχρι 31-12-2020.

Ειδικότερα στόχοι είναι:

– Η πιστοποίηση ποιότητας 450 προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και την πιστοποίηση των εσωτερικών συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) των 36 ΑΕΙ, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.

– Η επιστημονική υποστήριξη των πιστοποιήσεων με απασχόληση εξωτερικών συνεργατών η οποία, περιλαμβάνει την υποστήριξη του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, την επεξεργασία, ανάλυση και αναφορά των δεδομένων της κάθε πιστοποίησης, τη συγκριτική αξιολόγηση, στατιστική επεξεργασία και παραγωγή συμπερασμάτων και συστάσεων, την επιμόρφωση και μεταφορά τεχνογνωσίας των μελών και στελεχών της ΑΔΙΠ στα αντικείμενα Διασφάλισης Ποιότητας, Αξιολόγησης, Πιστοποίησης και λοιπών συναφών με τους σκοπούς της ΑΔΙΠ ενεργειών.

– Η πιστοποίηση της ΑΔΙΠ από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις