Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Enterprise Greece: Πράσινο φως για σημαντικές επενδύσεις

Enterprise Greece

Το «πράσινο φως» για την ανάπλαση του βιομηχανικού κτιρίου της Viohalco στον Ελαιώνα και την κατασκευή νέων φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κεντρική Ελλάδα έδωσε η Enterprise Greece.

Πρόκειται για δύο επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 331 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσουν 822 νέες θέσεις εργασίας.

Η Enterprise Greece και οι επενδύσεις

Όσον αφορά την επένδυση στον Ελαιώνα, το παλαιό κι εν μέρει διατηρητέο βιομηχανικό κτίριο της Viohalco, επί της οδού Πειραιώς, θα αναδημιουργηθεί, ώστε να μετατραπεί σε σύνθετο πολιτιστικό, τουριστικό, συνεδριακό, ιατρικό και εμπορικό πόλο, ένα έργο που ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 117 εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά την τελική μορφή που θα έχει το κτίριο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει κτίρια συνολικής επιφάνειας 40.000-50.000 τ.μ, εκ των οποίων, ένα σημαντικό ποσοστό θα αφορά χώρους πολιτισμού και εκπαίδευσης, καθώς δρομολογείται μεταξύ άλλων, η δημιουργία μουσείου κι ενός Ινστιτούτου Τεχνολογικής Έρευνας. Επίσης, θα αναπτυχθεί ένας πόλος φιλοξενίας με ξενοδοχεία, ένα κτίριο γραφείων και ορισμένα εμπορικά καταστήματα που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των επισκεπτών του πάρκου. Έμφαση επίσης θα δοθεί στον περιβάλλοντα χώρο, καθώς η επένδυση της Viohalco προβλέπεται ότι θα περιλαμβάνει πάρκο πρασίνου και αναψυχής, το οποίο και θα καταλαμβάνει πάνω από το 50% της προς αξιοποίηση έκτασης.

Ο Viohalco του ομίλου Στασινόπουλου, επισήμως δραστηριοποιείται στον τομέα του real estate, μέσω της Noval Property, η λειτουργία της οποίας εγκρίθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Η Noval Property διαθέτει χαρτοφυλάκιο 41 ακινήτων, κυρίως στην Ελλάδα και δευτερευόντως στη Βουλγαρία, που περιλαμβάνουν εμπορικά κέντρα, κτίρια γραφείων, ξενοδοχεία κλπ. συνολικής επιφάνειας άνω των 400.000 τ.μ.

ΦωτοβολταΪκά πάρκα

Όσον αφορά τη δεύτερη επένδυση που προωθήθηκε στην αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων από την Enterprise Greece, αυτή αφορά την κατασκευή και λειτουργία συστάδας 13 φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κεντρική Ελλάδα, συνολικής ισχύος 284 MW, με φορέα επένδυσης την εταιρεία CONSORTIUM SOLAR POWER SYSTEMS Α.Ε. και την συμμετοχή ξένων κεφαλαίων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις