Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

“Εντολή” του ΔΝΤ: Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί… χθες!

ΔΝΤ
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί άμεσα! Αυτό διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ. Τι είπε για το ελληνικό χρέος και τις διαπραγματεύσεις.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήταν… σαφές: Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα! Ένα θέμα που αποτελεί… ανοιχτή πληγή, ενώ τα επεισόδια σε δεκάδες πλειστηριασμούς αποτελούν πια καθημερινότητα.

Τα λόγια ήρθαν από το στόμα του William Murray αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΔΝΤ. Μίλησε στο πλαίσιο τακτικής ενημέρωσης στην Ουάσινγκτον.

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και… εντολή ΔΝΤ

ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Όταν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί τέθηκαν στο… τραπέζι, απάντησε: “Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αποτελούν σημαντική διαρθρωτική μεταρρύθμιση”. Ενθάρρυνε την ελληνική κυβέρνηση να συμβάλλει από την πλευρά της προκειμένου να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι σχετικές διαδικασίες.

Και τούτο διότι το ΔΝΤ εκτιμά ότι η σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή ροή χρηματοδότησης από τις τράπεζες.

Ο ίδιος έδωσε και μια… διαβεβαίωση: Ότι δεν βλέπει κίνδυνο απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί στο Ελληνικό πρόγραμμα. Και συνεπώς δεν απαιτεί τη λήψη πρόσθετων μέτρων.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν (σ.σ. μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης) καταγράφηκε σημαντική πρόοδος. Ακόμη αποκάλυψε ότι οι επικεφαλής θα επιστρέψουν εκ νέου στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης περί τα τέλη Νοεμβρίου.

Τόνισε για ακόμη μία φορά ότι το ΔΝΤ παραμένει πλήρως δεσμευμένο στο ελληνικό πρόγραμμα. Ωστόσο προκειμένου να προχωρήσει και στη χρηματοδότησή του υπάρχει μια… σταθερή απαίτηση: Η σημαντική ελάφρυνση του Χρέους. Όπως είπε, το ΔΝΤ δεν εμπλέκεται στο σκέλος αυτό. Κι αυτό διότι οι συζητήσεις που αφορούν στην ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους διεξάγονται μεταξύ των Ευρωπαίων δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters / Eurokinissi

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις