Οικονομία

Επαγγελματίες και αγρότες: Κατεβαίνει ο πήχης των αυξήσεων στις φετινές εισφορές στο 3,5% έναντι 3,9%

Την αναθεώρηση του ύψους των εισφορών των επαγγελματιών και των αγροτών προς τα κάτω φέρνει η νεότερη εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ για το ύψος του περσινού πληθωρισμού.

Συγκεκριμένα, οι τελευταίες μετρήσεις της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ετήσιο πληθωρισμό 3,5% για το 2023 έναντι 3,9% που προέβλεπε ο προϋπολογισμός.

Δεδομένου ότι οι εισφορές των επαγγελματιών θα αναπροσαρμοστούν φέτος, σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, κατά το ποσοστό του πληθωρισμού του 2023, η παραδοχή της ΕΛΣΤΑΤ για πληθωρισμό 3,5% το 2023 σημαίνει αύξηση εισφορών 3,5% φέτος και όχι 3,9%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Νέα διπλή πληθωριστική θηλιά στην οικονομία: Μετά τα ενοίκια, την ανηφόρα παίρνουν ξανά και τα τρόφιμα στα super markets
Μεταξύ Ιουλίου 2024 – Ιουλίου 2025, η τιμή των φρούτων αυξήθηκε εντυπωσιακά, συγκεκριμένα κατά 19,3%, η τιμή του καφέ αυξήθηκε κατά το αστρονομικό ποσοστό του 16,8%, ενώ των νωπών ψαριών αυξήθηκαν κατά 7% και των κρεάτων (γενικά) κατά 6,2%
Προϊόντα Supermarket 2