Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Έπαθε… Τσίπρα ο Μοσκοβισί φτάνοντας στο Eurogroup!

Eurogroup
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Με μια ατάκα… βγαλμένη από τις “αγαπημένες” του Έλληνα πρωθυπουργού στην “σκακιέρα” της διαπραγμάτευσης, έφτασε στο Eurogroup ο Πιερ Μοσκοβισί.

“Η Ελλάδα έδειξε ότι σέβεται τα συμφωνηθέντα και τώρα οι εταίροι της θα πρέπει να δείξουν ότι σέβονται κι αυτοί τα όσα έχουν συμφωνηθεί”. Αυτό δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, πριν το Eurogroup.

Το Eurogroup και η τελική ευθεία της Ελλάδας

Ο Γάλλος επίτροπος τόνισε ότι βρισκόμαστε στην «τελική ευθεία» για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο.

«Έχουμε θέσει ως στόχο την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Ιούνιο, στις 21 Ιουνίου, ώστε τον Αύγουστο να μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα βγήκε από το πρόγραμμα και ότι αφήνουμε πίσω 10 χρόνια κρίσης στην ευρωζώνη», ανέφερε.

Παράλληλα, ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης είναι ένα πολύ θετικό σημάδι που δείχνει ότι η διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα συνεχίζεται.

«Είναι σημαντικό οι εταίροι της Ελλάδας να σεβαστούν τις δικές τους δεσμεύσεις», προσέθεσε.

Συνέχισε λέγοντας ότι αναπόσπαστο σημείο της τελικής συμφωνίας για την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο είναι να σχεδιαστεί ένα πακέτο μέτρων για το ελληνικό χρέος. Το οποίο θα είναι αξιόπιστο στις αγορές. Και το οποίο θα επιτρέψει στην Ελλάδα να στηρίξει το επενδυτικό της πρόγραμμα στο μέλλον.

Στο Eurogroup θα συζητηθεί η πορεία της διαπραγμάτευσης, αλλά και το επικαιροποιημένο μνημνόνιο. Το οποίο είδε το “φως” της δημοσιότητας και περιγράφει την μετα-μνημονιακή περίοδο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις