Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Επίδομα θέρμανσης: “Δημιουργική ασάφεια” από την κυβέρνηση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μπορεί ο Γιάνης Βαορφάκης να λείπει, φαίνεται όμως ότι η … δημιουργική ασάφεια είναι κολλητική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το πετρέλαιο θέρμανσης μπήκε στον μακρύ κατάλογο των μέτρων που ακόμη δεν μπορεί να βάλει σε μια σειρά το Μαξίμου και τα επιτελεία του… Διαβάστε περισσότερα.

Κάπως έτσι ακόμη μένουν ανοιχτά ερωτήματα όπως το πότε και το πόσα θα είναι τα χρήματα που θα πάρουν οι δικαιούχοι, αλλά και πόσοι θα είναι τελικά οι δικαιούχοι. Μόνο βέβαιο ότι εφέτος τα χρήματα που θα δοθούν θα είναι τα μισά. 105 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή. Έτσι θα πρέπει είτε να δοθεί το μισό επίδομα σε όλους τους δικαιούχους, θα πάει δηλαδή στα 17 λεπτά το λίτρο, είτε θα πάρουν το επίδομα οι μισοί δικαιούχοι.

Αυτό το δεύτερο μπορεί να γίνει με τη μείωση στο μισό των εισοδηματικό κριτηρίων (π.χ. ο άγαμος από 30.000 στα 15.000). Το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει εντολή να γίνει η σχετική μελέτη από τις υπηρεσίες και να έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη του μήνα, ώστε η κατάσταση να ξεκαθαρίσει από το Νοέμβριο. Μόνο που εδώ υπάρχει ακόμη ένα ερώτημα. Καθώς ακόμη υπάρχουν δικαιούχοι που δεν έχουν λάβει το περυσινό επίδομα το φετινό πότε θα δοθεί; Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν το υπουργείο Οικονομικών να αναβάλει την προκαταβολή για… του χρόνου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε