Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Επίδομα θέρμανσης και για το ρεύμα σε 1,2 εκατ. ευάλωτα νοικοκυριά – Από 45 έως 480 ευρώ τα ποσά – Ιανουάριο οι αιτήσεις

Επίδομα θέρμανσης και για το ρεύμα σε 1,2 εκατ. ευάλωτα νοικοκυριά – Από 45 έως 480 ευρώ τα ποσά – Ιανουάριο οι αιτήσεις

Έκτακτο επίδομα θέρμανσης με μέγιστο ποσό τα 480 ευρώ το τρίμηνο θα δοθεί σε περίπου 1,2 εκατ. ενεργειακά ευάλωτους καταναλωτές, που θερμαίνονται με ρεύμα, όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, κατά την εξειδίκευση των μέτρων την Πέμπτη (02.11.23). 

«Αυτοί που θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα είναι οι μισοί καταναλωτές» σημείωσε ίδιος και πρόσθεσε: «Δίνουμε έκτακτη ενίσχυση στους ενεργειακά ευάλωτους. Η κυβέρνηση θα ενισχύσει για το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2024. Είναι 1,2 εκατ. οι πιθανοί ωφελούμενοι, με βάση τις «θερμοημέρες». Θα υπολογιστεί με 12.000 διαφορετικούς συντελεστές σε 12.000 σημεία στη χώρα. Δικαιούχοι είναι όσοι καλύπτουν τα κριτήρια για επίδομα θέρμανσης και δεν επιδοτούνται για άλλο καύσιμο. Η ενίσχυση είναι 60 ευρώ το μήνα και το κόστος φτάνει τα 120 εκατομμύρια ευρώ».

Σημειώνεται ότι η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει από τον προσεχή Ιανουάριο. 

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την ενίσχυση θα είναι ενιαία και μάλιστα προσαυξημένα για οικογένειες με παιδιά. Το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης το τρίμηνο θα είναι τα 45 ευρώ και το μέγιστο τα 480 ευρώ.

Οι καταναλωτές που θα κάνουν αίτηση, θα δουν την ενίσχυση στους αντίστοιχους λογαριασμούς κατανάλωσης ως έκπτωση, αφού δεν πρόκειται για προκαταβολή.

Τα νέα τιμολόγια

Επιπλέον, από την 1η Ιανουαρίου 2024, όλοι οι καταναλωτές θα πρέπει να επιλέξουν τιμολόγιο. Οι καταναλωτές που δεν θα επιλέξουν θα μεταπέσουν αυτομάτως στο ειδικό κοινό τιμολόγιο, που θα είναι ίδιο για όλους τους προμηθευτές.

Τα νέα τιμολόγια θα έχουν χρωματική επισήμανση ως εξής:

Μπλε: Σταθερά τιμολόγια
Πράσινο: Κυμαινόμενα τιμολόγια με ανακοίνωση της τιμής είτε πριν την εφαρμογή της είτε απολογιστικά
Πορτοκαλί: Προϊόντα δυναμικής τιμολόγησηςΚίτρινο: Κυμαινόμενα τιμολόγια με ρήτρα αναπροσαρμογής

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις