Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Επίθεση Τζανακόπουλου σε Στουρνάρα: «Όταν δεν πρέπει να μιλήσει, μιλάει!»

Επίθεση Τζανακόπουλου σε Στουρνάρα: «Όταν δεν πρέπει να μιλήσει, μιλάει!»

Η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας, Γιάννη Στουρνάρα συντηρείται. Και οξύνεται σε μια περίοδο όχι καλή για τις ελληνικές τράπεζες και τις αποδόσεις τους στο χρηματιστήριο.

Σήμερα, μιλώντας στον Real FM ο κυβερνητικός εκρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος επιτέθηκε στον Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας: «Θα ήταν ευχής έργο αν και ο κεντρικός τραπεζίτης έπραττε προς την ίδια κατεύθυνση με την κυβέρνηση. Όταν ο κ. Στουρνάρας δεν πρέπει να μιλήσει μιλάει και όταν πρέπει να μιλήσει σιωπά».

Εδικότερα για τις τράπεζες είπε ότι «το χρηματιστήριο έχει μια μεταβλητότητα γιατί είναι πολύ ρηχό. Γι’ αυτό υπάρχει αυξομείωση του δείκτη. Το περίεργο είναι ότι ενώ κανένας δεν είχε επισημάνει αυτές τις αυξομειώσεις τα τελευταία χρόνια, επειδή κάποιοι προσπαθούν να δικαιώσουν τις καταστροφολογικές τους προβλέψεις και εννοώ την αξιωματική αντιπολίτευση το κάνουν τώρα. Δεν τους βγήκε τίποτα και τώρα έχουν ανακαλύψει το χρηματιστήριο και τον τραπεζικό δείκτη. Το ελληνικό χρηματιστήριο θα έχει αυξομειώσεις. Είναι απολύτως θωρακισμένο το τραπεζικό μας σύστημα. Τα θεμελιώδη μεγέθη των τραπεζών είναι πολύ καλά».

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ακόμα αναφερόμενος στην κόντρα Ιταλίας – ΕΕ ότι: «Για την Ελλάδα δεν υπάρχει προβλημα αφού η χώρα μας έχει εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για τα επόμενα δυο χρόνια το λιγότερο. Δεν έχει ανάγκη και βιασύνη για έξοδο στις αγορές χρήματος. Για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η διαφωνία της Ιταλίας με την Κομισιόν σχετίζεται με τους όρους της δημοσιονομικής πολιτικής στο σύνολο της ΕΕ».

Επανέλαβε ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων είναι δημοσιονομικό και πως από την στιγμή που η χώρα μπορεί να πετυχαίνει πρωτογενή πλεονάσματα χωρίς το μέτρο αυτό τότε δεν είναι απαραίτητο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις