Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Εργασιακά: “Επαναληπτικός” στις 14 Νοεμβρίου

Εργασιακά: “Επαναληπτικός” στις 14 Νοεμβρίου

Το… πρώτο “ματς” ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τους θεσμούς για τα εργασιακά έγινε την Πέμπτη (27.10.2016). Και ο… “επαναληπτικός” θα γίνει σε 18 μέρες, όταν θα συζητηθούν τα “αγκάθια” που υπάρχουν ανάμεσα στις πλευρές.

Στις 14 Νοεμβρίου τα σπουδαία για την αξιολόγηση στα εργασιακά ζητήματα. Τότε θα γίνει η επόμενη συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τους Θεσμούς.

Το δήλωσε ο ίδιος μετά το τέλος της σημερινής συνάντησης, ότι δηλαδή τα θέματα του κατώτατου μισθού, της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων, καθώς και ο τρόπος λήψης των αποφάσεων για απεργίες θα συζητηθούν στα μέσα Νοεμβρίου, στον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων.

Ο ίδιος στη σημερινή συνάντηση έθεσε ένα επιπλέον θέμα, που είναι η δημιουργία επιχειρησιακών σωματείων και σε επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερα από 20 άτομα, ούτως οι αποφάσεις για τους εργαζόμενους να μην παίρνονται από τις ενώσεις προσώπων και με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων.

Όσον αφορά στη μείωση των συντάξεων, επανέλαβε όσα είχε γράψει το newsit.gr νωρίτερα, ότι δηλαδή δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα στο τραπέζι.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε